zondag 20 juni 2010

Shibori volgens Gloria Hansen

Wat geweldig toch dat steeds meer bloggers de moeite nemen om hun werkprocessen te beschrijven en vooral ook te delen. Het is mijn sterke overtuiging dat door de kennisdeling op internet, the wisdom of the crowd, we allemaal zoveel verder komen. Ik begrijp ook niks van quilttentoonstellingen waarvan de regels betreffen dat je niets voorgepubliceerd mag hebben. Terwijl blijkt dat gratis ebooks vaak de vraag naar het echte betaalde boek omhoog stuwen. Natuurlijk wil je de quilt graag in het echt zien, als je getriggerd wordt door een foto!
Afijn, ik had het boek van Christina nog niet weggelegd of ik trof op een blog van Gloria Hanson een volledige tutorial voor (klik hier) shibori met textielverf aan. Wat een leuke methode, weer een techniek toegevoegd aan de ´nog uitproberen´ lijst. In één van de leenboeken las ik overigens dat met deze techniek het ook leuk is om eerst discharge/bleken toe te passen op de buitenkant, dan goed uit te spoelen terwijl de stof nog op de buis zit, en dan een andere kleur toe te passen. Omdat de discharge dieper binnen dringt dan de verf, ontstaat er een ´halo´ effect tussen de nieuwe kleur en de eerste/originele kleur.

2 opmerkingen:

Aart zei

Dat vind ik nu juist ook zo leuk aan internet en diverse blogs, Quilting is sharing, deying is sharing. Dank je wel dat je het allemaal doorgeeft.
http://quiltaart.blogspot.com

Nienke zei

Graag gedaan. Het helpt mij mijn gedachten te ordenen en ik kan nu makkelijk (online dus vanaf iedere computer of plek bereikbaar) iets terugvinden of naar verwijzen. En dat anderen daar dan ook nog plezier van hebben is prachtig!