dinsdag 8 juni 2010

Marriejette´s techniek

Marriejette leerde ik kennen op de Vrij ontwerpcursus bij Dreamline. Mariejette verfde al hoog en breed, toen wij nog met ogen als schoteltjes luisterden naar de uitleg van Elviera of Heddy over de verftechnieken. En wat Marriejette vooral mee heeft, ze is niet benauwd. Wat ze in huis heeft, aan stof of verf, dat brengt ze bij elkaar. En het leidt altijd tot een goed huwelijk. Zo niet, dan een nieuw kleurtje erover, en weer verder met het volgende project. Een heerlijk mens dus. Van Mariejette leerde ik ook voor de allereerste keer vrij machinaal quilten. Dat kon helemaal niet op mijn naaimachine dus mocht ik op de hare. Het lapje met mijn naam, ligt hier in de kast als een warm souvenir. Later leerde ik nog veel meer mogelijkheden op les bij Marjon Hoftijzer, maar het triomfantelijke gevoel van die eerste steken uit de vrije hand zal ik nooit vergeten.

Maar we dwalen af, Mariejette verft graag van de ene naar de andere kleur. Zo had ze al deze serie van barnsteen naar turquoise:

En korter geleden verfde ze van robijn naar turquoise. (Let op de hoeveelheden zijn voor lappen van een meter bij een meter.)

Ook experimenteert ze veel, zoals hier.
En dan naait ze er zulke prachtige quilts van. Ik volg haar blog met plezier, omdat ze alle stappen laat zien, ook als het even niet lukt. Haar enthousiasme is aanstekelijk.

1 opmerking:

christina zei

zo zie je maar dat iedereen zijn eigen ding ontwikkeld.

Dit lijkt op de techniek die ik eerder in potjes beschreef.