zaterdag 19 juni 2010

Kunstmarkt in Slochteren


Afgelopen winter zat ik naast Christina Fokkema tijdens de cursus bij Colette Berends. Dat was gezellig, en bij tijd en wijle hilarisch, zie ook haar blogserie hierover. Christina is nl. een eigen-wijze Groningse en Colette heeft ook zo haar specifieke ideeën over textielkunst. Het kwam er geregeld op neer dat Colette het werk van Christina uithaalde en Christina het er weer even hard overheen naaide. In grote harmonie overigens maar ja, twee sterke persoonlijkheden he. Ik hou daar wel van, en volgde met grote belangstelling de ontwikkeling van twee nieuwe doeken, waarvan je er één hier achter Christina ziet hangen.

Het andere doek met de bloem had ik lang geleden in de fotogalerij van STV zien hangen en vol bewondering bestudeerd. Na 9 maanden cursus kwam ik er pas achter dat ik al die tijd naast de maakster van die mooie art-quilt had gezeten... En aan deze foto kun je wel zien dat Christina graag om zoiets lacht!
Tijdens de cursus vertelde ze dat ze op de kunstmarkt in Slochteren zou staan, en aangezien we haar al een tijdje live hadden moeten missen, stapten we vanochtend in de auto naar noord-oost groningen. Christina had prachtige kaarten gemaakt, die goed verkocht werden. Ze had hiervoor Vliesofix beschilderd met acrylverf en na drogen op vilt gestreken. Vierkantjes hiervan geknipt en bewerkt met kraaltjes en stukjes bewerkt Tyvek. Allemaal kleine kunstwerkjes op zich. Christina heeft een heel goed kleurgevoel, ik werd erg blij van mijn stapeltje en ben er niet zeker van dat ze ooit in een envelop verzonden gaan worden. Chrstina gaf me nog een stapeltje lezenswaardige verfboeken te leen mee, die nu hoog op mijn verlanglijst staan!Op de terugweg reden we langs de galerie van Jan Jetten in Havelte, een kunstenaar waar je als quilter enorm veel inspiratie op kunt doen. Wat we deden, voor zover nog mogelijk na al het moois wat we die dag al gezien hadden. Gelukkig was er een glas wijn en een mooi boek voor latere momenten...

2 opmerkingen:

christina zei

Schitterend verhaal Nienke. Ik moet er erg om lachen. Een eigenwijze Groningse. Wie? IK? hahahaha.

Wat super dat jullie nog in Havelte aan zijn geweest. Ziet er veelbelovend uit dat schilderij.

Vond het zo super lief dat Marijke en jij helemaal naar het hoge noorden zijn gekomen voor deze kunstmarkt. Maar ik ben blij dat je het de moeite waard vond.

Nog 2 weken en we zien elkaar al weer. Kun jij in de tussentidj de boeken doorbladeren en eventueel er iets uit kopieren.

chrisitna zei

Trouwens, ik bedacht me net dat ik jou die boeken niet voor niets heb mee gegeven natuurlijk. Dat is ook eigen belang. Jij leest het, voert het uit, en ik lees het weer op je blog. Weer 2 mensen gelukkig.