zondag 20 juni 2010

Restjesdag

Nu ik toch aan het opruimen was, alle bakjes maar eens leeggegooid.
De vierde persing van de koffiepot geeft nog steeds een acceptabele lap, zie links.
In het midden zie je een tijgerprint - synthetisch - gebreid lapje, die ik goed bij Colette Berends op les kan gebruiken om schaduwen te creƫren, het pakt maar heel weinig helaas omdat het echt synthetisch is.
Rechtsboven zie je een proeflapje verven van de 50% katoen / 50% linnen mix die STV momenteel in de maandaktie heeft (2 meter voor € 8,50), de kleur is Turquoise met 25% Onyx. De structuur van de stof komt erg mooi uit door het groffere weefsel en ik denk ook door de linnen toevoeging.
Rechtsonder zie je een restenlapje, ik leg de lepeltjes die ik gebruik tijdens het verven op een nat wit lapje, en veeg na afloop alle bakjes en lepeltjes schoon met datzelfde lapje. Laat het een weekje staan, en zeer geregeld heb ik dan zo´n mooi ´vlekken´lapje. Als je het zo bij elkaar ziet liggen, heb je al voldoende ingrediĆ«nten voor een leuk quiltje!

Een nieuw experiment is ook alweer opgestart, ik wil soda en soda ash met elkaar vergelijken en ook de invloed van warmte en tijd. Dat is toch een uitdaging... Over een week de resultaten!

1 opmerking:

christina zei

Restverwerking is vaak nog leuk ook. Vooral dat lepeltjeslapje vind ik prachtig. Ben benieuwd naar het resultaat van het sodaexperiment.