dinsdag 1 juni 2010

Met klem

In het Quilting Arts nummer van december 2008 werd een techniek uitgelegd hoe je met lijmklemmen en perspex plaatjes, stof kon afbinden en zo een prachtige tie-dye techniek snel binnen handbereik had. Dit speelde al een tijdje door mijn hoofd toen ik een zakje oud muntgeld vond en twee schijfjes.

Snel twee (droge) fat-quarters van poplin als een harmonika horizontaal en daarna vertical opgevouwen tot een klein vierkant en dit tussen een grote en een paar kleine lijmklemmen (bouwmarkt) geklemd.
Het hele pakketje in een zakje, 100 ml. zout soda oplossing erbij en 15 ml. verf voor de eerste rond. Dit in de rijstkoker op de warmhoudstand. Na 2 uurtjes uitgespoeld, hoewel de randen niet scherp zijn, al wel een leuk resultaat: Opnieuw de lapjes opgevouwen, en nu net de muntjes en de grote schijven andersom gemonteerd zodat ze door elkaar heen zouden gaan lopen. Opnieuw het geheel in een zakje, met 5 ml. Turquoise en weer 100 ml. zout-soda oplossing, de hele nacht laten staan. Na het strijken was ik blij met het resultaat:

Geen opmerkingen: