dinsdag 15 juni 2010

Citrien

Van Elviera leerde ik ooit dat een donkere of grauwe verflap te redden is door de kleur Citrien toe te voegen. Citrien is felgeel en zorgt ervoor dat de kleur sprekender wordt. Nu vond ik mijn duo-verf lap aan de saaie kant met dat grijsgroen en grijspaars.

En zoals Colette dan zegt, iedere kleur is goed, zo lang er maar geen grijs in zit.

Van ´proberen kun je leren´, dus draaide ik de stof opnieuw in een strakke wrong en legde deze in een badje met citrien.

Aiaiai. De citrien heeft 90% van de stof bereikt. En geloof me, dan kun je beter 100%hebben want die ene plek die het niet bereikt ziet er ook wat sneu uit.

Bovendien ben ik alle subtiele nuance kwijt, het is nu een geelgroene kikkerpoel geworden, waar de kerriesoep net ingestort is. Wel levendig dat wel!

Gelukkig werd ik nog wel blij van het restjeslapje die ik verzameld had in een bakje bij het uitspoelen van de duoverflap en drie dagen strak opgerold met rust had gelaten. Ik begin te denken dat ik de verf toch beter iets meer tijd kan geven.
Samen misschien een leuk jasje ;-).

2 opmerkingen:

christina zei

och, zo raar vind ik het resultaat niet hoor. En anders gebruik je em toch es als achterkant?
Of een andere keer heel donker verven. Het wordt altijd wat.

Aart zei

Toch vind ik de citrien lap niet zo slecht hoor. Ga hem eens strijken, daar knappen kleuren vaak van op. En anders rubben met olieverf krijtjes.
http://quiltaart.blogspot.com