maandag 14 juni 2010

Marijke´s streepjes

Marijke is geïntrigeerd door streepjesquilts omdat je met mooie kleuren en handgeverfde stoffen hele bijzondere sprankelende effecten kunt bereiken.

Zie voor inspiratie bijvoorbeeld de galeries van:

Marijke is nog niet helemaal tevreden en gaat weer verder snijden. Ik vind het nu al prachtig.

2 opmerkingen:

christina zei

volgens mij wordt het echt tijd dat marijke haar eigen weblog gaat aanmaken. Kan ik daar ook lekker posten.
Ik vind de kleuren schitterend.
Ik heb een kleurenschema waarin staat hoeveel kleuren je ten opzichte van elkaar moet gebruiken om een goed geheel te krijgen.
Juist bij de samenstelling in een quilt heb je daar wel eens wat aan. Met name als je ziet dat er iets fout zit, maar niet door hebt WAT het nu net is. Vaak zit het dan in de onderlinge verhoudingen> Wat niet wil zeggen dat ik dat bij Marijke haar quilt vind hoor.

Nienke zei

Ah, mogen wij een kopie van dat schema? Dat zou voor mij een uitkomst zijn, zoals andere vrouwen verkeerde mannen kiezen, kies ik de kleuren. Schreeuwerig en fel, altijd net niet. Zucht. Ik las overigens wel dat als kleurkeuze je handicap is, je beter kunt kiezen voor kleuren die naast elkaar liggen in de kleurencirkel dan tegenover elkaar. Die tip heb ik altijd onthouden en sindsdien gaat het beter.