maandag 14 juni 2010

Jasje - Kraag (vervolg)


Was ik even vergeten waarom ik naaien minder leuk vond op een gegeven moment, alles moet twee keer... twee kragen, twee voorpanden, twee mouwen, en het moet ook nog precies gelijk... tenminste, dat is wel zo rustig in het dragen.

Vanavond deel 2 van de kraag gespiegeld genaaid. Inmiddels zo slim geworden om stipjes op de malletjes te zetten wat de eerste naad is. En exact 1 centimenter naadtoeslag te snijden, zodat de dubbelgevouwen paspel van 1,5 cm, overal evenveel uitsteekt zonder rijgen. Want aan rijgen heb ik pas echt een hekel!

Op het laatst de kraag nog even op het jasje gezet, het wordt wel wat, al mis ik paars op dat vlakke rood, dat gaan we nog even fijn doorquilten. De laag volumevlies zit er al tussen. Wordt vervolgd.

1 opmerking:

christina zei

ik ben echt benieuwd hoe dit gaat worden. Ik kan zien dat jij ooit een heerlijke naaicursus hebt gevolgd. Wat kleren naaien betreft ben ik autodidactisch en speld vaak niet eens!!! Dus rijgen heb ik dan ook nog nooit gedaan. En ik heb echt heel veel kleren genaaid hoor. Zelfs toen de kinderen klein waren, deed ik niet anders.

Maar ik ben toch wel erg benieuwd naar jouw jasje.