woensdag 16 juni 2010

Jasje - Quilten

Nou, ik ben er wel even uit geweest, want ik moest natuurlijk eerst het jasje doorquilten voordat die kraag er op gezet kon worden. Vanavond een begin gemaakt. Gelukkig heb ik afgelopen winter deel 2 van de Machinaal Quilten cursus bij Marjon Hoftijzer gedaan zodat ik met stalenlappen erbij kon kiezen uit verschillende patroontjes.

Het is een doolhofje geworden, en na 10 minuten had ik de slag weer te pakken. Kan ik mooi mijn vaardigheden op dat terrein weer wat opvijzelen. Ik ben pas op de helft van het achterpand...

3 opmerkingen:

Aart zei

Het jasje wordt mooi, ik denk dat je bij Marion veel geleerd hebt. Het is ook leuk om vlakken te gaan vullen. Misschien heb je het al gezien op mijn blog, maar kijk eens naar de labels voor de quilt Herfstbos, daar ben ik met vlakvulling bezig geweest. Veel succes!
http://quiltaart.blogspot.com

christina zei

de kunst is om ze allemaal een beetje gelijk te krijgen en dat is moeiijker dan het lijkt.

Nienke zei

Hulplijntjes uitgezet ;-) Valt mee hoor, als ze maar op vaste afstand van elkaar zitten is het niet zo opvallend dat ze onderling verschillen (want dat doen ze zeker!). Wel opletten dat je niet de binnenbocht neemt en echte, weliswaar afgeronde, hoeken maakt, met name voor de buitenste ronde.