zondag 27 juni 2010

Shibori - afbinden

Nu ik de eerste Shibori-techniek, van het afknijpen van opgevouwen stof onder de knie had, was het tijd voor hoofdstuk 2, het afbinden van opgevouwen stof. Ik nam dezelfde lapjes om ze nog wat verder te bewerken, vouwden ze weer in driehoeken en 1 in een langwerpige harmonica. Vervolgens bond ik de punten af met dunne katoendraad.


Het lapje met de balletjes, daarvan doopt ik de puntjes nu eerst in soda-ash/zoutoplossing en aansluitend in een bakje verf.


Het lapje met de cappucino-ster, kreeg met een pipet een dosis verf vloeistof in het midden gedruppeld.

De andere twee dipte ik aan de uiteinden in het verfbad. In een kommetje zette ik ze in de zon, samen met een geverfde katoenen draad, daarover later meer.Na een dagje zonnebaden, spoelde ik ze vanavond uit en na het strijken had ik deze mooie lapjes (en in het volgende blog zie je wat er nog bij kwam):

1 opmerking:

christina zei

het resultaat is prachtig. Maar ik houd er niet van wanneer 2 verschillende kleuren bij elkaar komen. Ik ben echt van de ton sur ton. Je hebt getoont hoeveel je kunt experimenteren.