dinsdag 8 juni 2010

Restjes

Gooi restjes verf nooit weg, er zit altijd nog kleurkracht in, en dat is toch jammer om weg te spoelen.Natuurlijk krijg je veel slappere aftreksels dan het origineel maar juist die pasteltinten zijn weer heel aardig aanvullend op je collectie.
Deze lieve lapjes hield Martha over nadat ze een nieuw lapje in een zakje met verfrestanten van de kleurenserie gedaan had. Heel licht, heel subtiel, mooi! Dat is dan weer een voordeel van in zakjes verven: het restant blijft goed bruikbaar.


Wat ik ook wel doe, is de zakjes uitknijpen boven een emmertje, en zo de verfresten van meerdere zakjes verzamel. Het resultaat is vaak een bruin!! Dus als je dat niet wilt, helpt het om nadat je een bodem vol restverf hebt, deze bodem eerst te bedekken met een lapje, en daar de nieuwe verfrestanten op te laten vallen. Je krijgt dan bijzondere mengingen, spannend om naar te kijken.Ook de lap waarop ik de gebruikte lepeltjes leg, en waarmee ik de bakjes schoonmaak, is telkens weer een verrassing, deze was verticaal 2x dubbelgevouwen en lag nat onder alle bakjes verf tegen het druppen:

Geen opmerkingen: