maandag 14 juni 2010

Duoverven met Marijke

Nu de kennis van het duoverven weer was opgefrist, met Marijke wat achtergrondlappen voor de distel proberen te verven. Dit keer met de gewassen ruwdoek katoen van STV, die fijner van kwaliteit is dan de bulk/pitjeskatoen van de markt. Alle waar naar zijn geld heb ik inmiddels al wel gemerkt!

Allereerst hebben we een strak opgedraaide wrong in een badje met onyx gelegd (0,5 liter zout/soda oplossing en 50 ml. onyx). 2 minuurtjes aangeduwd, half uurtje laten staan in de zon, uitgespoeld en gecentrifugeerd, en toen in een bad, met groene kleuren (barnsteen/turquoise combi in twee variaties 60/40% en 70/30%) (50 ml. verf op een halve liter zout/soda oplossing). Hele dag in de rijstkoker laten staan en de volgende dag uitspoelen en in de wasmachine. Leverde deze prachtige lappen op.
Snel ook nog even wat voilekatoen en dekbedovertrekkatoen in een zakje met dezelfde kleurcombinatie gedaan, dagje wachten en dit resultaat:

Mooi he? Ik vind mijn eigen duoverflap achteraf te grauw, dus dat ga ik nu in een citrien-badje leggen, citrien verlevendigt iedere kleur!

1 opmerking:

christina zei

Van de onderste foto vind ik de meest rechtse lap schitterend geworden.