maandag 28 juni 2010

Kleurencirkel Oranjerood

En hier is de derde serie van het kleurenwiel uit het boek van Katie Pasquinie Masopust . Ik heb hier 32 ml. barnsteen met 8 ml. tourmalijn voor gemengd om de oranjerode kleur te krijgen en vervolgens weer dezelfde verdunningen (5%, 10% en 25%) aangehouden.
In het midden de 100% (=10 ml voor een halve fat-quarter) en voor de donkere tinten resp. 10%, 40% en 75% onyx in de samenstelling gebruikt. Ik denk dat ik de juiste verhoudingen wel te pakken heb nu, het had nog iets warmer gekund, misschien met een beetje citrien erbij. Hoewel de foto het ook wat valer maakt dan in het echt. Eerst maar alle kleuren afmaken en dan in het geheel bekijken.

3 opmerkingen:

Marijke zei

Wat goed Nienke! Je zit er echt wel heel dichtbij steeds.Doe je dat op de gok?

Groeten,
Marijke

Nienke zei

Ah nee, hier komt het stalenboek van die 38 kleurenseries erg goed van pas!! Klik hier, de middelste is de hoofdkleur dus die zoek ik op in het stalenboek, en daarnaast had ik al wat verdunningen gemaakt, dus ik heb wel gegokt op 5,10 en 25%. Ik denk dat 5% ook wel 2,5% kan zijn voor een echt lichte tint maar daar kom ik nog wel achter.

Anoniem zei

Hoe krijg je de kleuren zo mooi, nagenoeg hetzelfde als in het boek. Als het goed is is het boek onderweg en ligt het op me te wachten als we weer thuis zijn. Het is heel uitdagend ook hoor als ik je blog zie en `doorblader`,
groetjes, Folkje