maandag 5 juli 2010

Kantshawl

Kantshawls, lange tijd had ik er niet zoveel mee. Ik vind ze een uitdaging om te breien maar hé, ik ben nog ver af van de tijd dat ik met een kantshawl op de bank achter de geraniums ga zitten. Maar, ook hier haalt de tijd me in, de patronen werden steeds leuker en de kleuren steeds spannender. Ik zag dit leuke patroon Torreyana Shawl, kocht een streng ongeverfde kantwol bij haar en stelde me voor de onmogelijke klus om de streng in 5 tinten te verven, zonder de draad te breken. Achteraf had ik me veel werk kunnen besparen want een knoopje is natuurlijk zo weggewerkt. Maar het was mijn eerste kantshawl en ik was nog vol optimisme. De verschillende delen in een soort ´verftoren´ elk een eigen badje gegeven. Met inderdaad azijn plus een paar ml. verf in de gewenste kleur per bakje.
Het resultaat was een prachtige streng garen die helaas bijna onuitwarbaar was en dus alsnog meerdere knopen kende voor het op de bol zat ;-).
Ik breide er dit patroon van, en was blij met het eindresultaat. Zelf wolverven is heel makkelijk maar ga niet aan de streng zitten rommelen. Hij is zo geknoopt dat je hem moeiteloos af kunt wikkelen. Eénmalig dan...
En zo zag de shawl er nat opgespannen uit tijdens te drogen:

3 opmerkingen:

Anoniem zei

De sjaal is erg mooi geworden en het verven goed gelukt.Mijn aanbod om je te leren spinnen staat nog steeds hoor....
Marrie-jette.

Nienke zei

Mooi dun garen spinnen, tja, dat staat ook nog op het wensenlijstje maar voorlopig ben ik met verven nog niet uitgeexperimenteerd ;-) bedankt voor je lieve aanbod!

Suus zei

Dat is een hele klus geweest. Maar het resultaat is dan ook erg mooi.Ik houd het toch maar bij naaien. Fijne dag.
Gr Suze