zaterdag 31 juli 2010

Restlappen

OK, jullie weten het onderhand, ik kan niks weggooien. Hier weer wat staaltjes ´Better saved than sorry´:
Van het restbad van het tencel-garen, verfde ik eerst deze lap door de vierkante lap als een paraplu losjes opgerold in het restbad te leggen voor 2 weken:


En op een andere lap ving ik alle printpasta-verf op die ik gebruikt had bij het linodrukken. Ik veegde er alle bakjes mee uit, de linoplaten, de roller kneep ik er in uit. En deze vieze verflap legde ik in het restbad van de vorige foto. Twee verschillende types verf bij elkaar, immers, het restbad is procion, maar de printverf is een verf die eerst gestreken moet worden voor fixatie. Een week laten staan. Voorzichtig het ergste uitgespoeld, gecentrifugeerd en toen eerst goed heet gestreken. Vervolgens serieus uitgespoeld. Levert een prachtige lap op, met hier en daar metallic accenten (zat in de printverf) die je alleen ziet als je op de foto klikt en het origineel bekijkt.Nu gauw weer verder met de stroken voor de bargello uitspoelen en strijken!

3 opmerkingen:

Aart zei

Leuke lappen Nienke, ja, zuinigheid met vlijt bouwt huizen als kastelen, leerde ik vroeger van mijn oma! En ze had gelijk. Ik heb hier nog een volle tas staan van gedragen heren overhemden, daar haal ik de ruggen uit, die zijn niet zo gesleten over het algemeen en die kunnen ook weer geverfd worden of gebruikt worden om verfresten mee op te ruimen. De knoopjes gaan dan weer in het knopenblikje. Succes met het strijken van de Bargello stroken. http://quiltaart.blogspot.com

Nienke zei

Wat een goede tip Aart, die mannenoverhemden zijn van het fijnste/duurste poplin vaak! Weer een goede reden om de kringloopwinkel te bezoeken, gelukkig ;-)

christina zei

Gisteren vond ik het al rustig aan jouw front, dus nu direct maar ff kijken bij het inloggen.

Die 2e lap lijkt net een prachtige batiklap. Kon ik natuurlijk goed zien omdat je em lekker groot had weggezet.