donderdag 15 juli 2010

Tinten geverfd door Martha

Verfvriendin Martha kan het experimenteren ook niet laten. Enige tijd geleden kocht ze enkele restanten procion-verf van STV in de opruiming en is daarmee gaan mixen om de verschillende effecten te zien. Alles is gebaseerd op halve fat-quarters, met 10 ml. verf in totaal maar telkens verschillend in samenstelling.


Zo nam ze hier als basis zonnesteen (is de donkergele rechts). Linkerrij is 8 ml. zonnesteen, middenrij is 4 ml. zonnesteen en rechterrij is 2 ml. zonnesteen. Aangevuld met een rode kleur, voor de bovenste rij Robijn, voor de middelste rij Rode Jaspis en voor de onderste rij Toermalijn. Leuk he om de verschillende effecten te zien? Vooral de Toermalijn en de Robijn geven een hele mooie tint samen met zonnesteen (of barnsteen, ongeveer gelijkwaardig effect).Zo is ze ook in de weer geweest met blauw, telkens andere samenstelling, zoveel tinten blauw!!En groen:


Ook leuk om te zien: in het restant verfbad van deze series legde ze de poplin (links) en een oud laken (rechts). Beide zijn mooi, het is maar net waar je naar op zoek bent.

Dyemate Martha tested some new recipes with a wonderfull scope of colours!

2 opmerkingen:

Marijke zei

Jij hebt ook de smaak te pakken Martha!
Wat zijn ze mooi geworden! Super!

christina zei

schitterende lappen.