maandag 26 juli 2010

Linoprinten met printverf

Hoe het officieel heet weet ik eigenlijk niet, blokprinten ofzo? Maar vanmiddag ben ik dan toch aan de slag gegaan met de linoleumsnedes die ik vorige week gemaakt had onder de franse zon.

Het is een heel geknoei met sponsrolletjes, reden waarom ik het altijd uitgesteld had, maar het effect werd wel erg mooi!

Allereerst heb ik afdrukken gemaakt van de grote achtergrondplaat met een transparante groene printverf. (klik hier voor een overzicht van mogelijke printverven)En de kleine losse afbeeldingen van blad, libelles en cicades op wit doek om te kijken hoe scherp de afdrukken zijn:
Vervolgens gemixed over de achtergrond print:
De felblauwe kleur is een opaak printpasta, die is niet doorschijnend en ligt er dus echt bovenop. Ook zit er af en toe nog een kloddertje parelmoer verf en een andere metallic bruine verf doorheen. In het volgende blogbericht de resultaten met discharge (bleek)pasta. Oh ja, en als je denkt, wat een vlekken zitten er in die lap, dat klopt, dit was een oude ´vlekkenlap´ uit restant verfbaden, want ja, ik wilde toch eerst kijken of er iets van dit printen terecht kwam voordat ik mijn mooiste lapjes ging offeren. Het resultaat is boven verwachting :-) dus volgende keer andere lappen!

5 opmerkingen:

christina zei

wanneer ik dit soort lappen zie (die ik overigens echt wel mooi vind) vraag ik me direct af: wat doe je er mee? Ga je ze in een quilt verwerken?

Aart zei

Mooi geworden die lappen. Ik ben ook benieuwd naar de discharge proeven. Veel plezier!
http://quiltaart.blogspot.com

Nienke zei

@christina, dit zijn nog proefjes maar ja, ik denk wel dat ik ze in een quilt ga verwerken. Ik vind het erg prettig als ik al een soort van schaduwprint heb, waar ik dan vrij overheen kan quilten met mooi garen. Maar we zijn pas bij les 1, nog 5 te gaan ;-), we zullen zien.

Suus zei

Ze zijn erg mooi geworden.

Letty zei

Wat een mooi resultaat. Ben vanavond op zoek naar hoe ik t-shirts kan verven, zonder al te chemische middelen te gebruiken en zie deze manier eigenlijk wel zitten.