maandag 5 juli 2010

Yvonne en de kracht van oude verf

Geregeld krijg ik leuke mails van mensen die tips of vragen hebben over stofverven. Zo ook Yvonne, van weblog Handige-handjes.blogspot.com die me mailde:


´Met plezier heb ik je weblog gelezen. Daar vroeg je je op een bepaald moment af wat de verfkracht is van aangemaakte Procionverf.
Ik heb afgelopen week een verfsessie gedaan met rood en blauw, die al ruim 2 jaar in flesjes stonden. De flesjes hebben in de schuur gestaan, onderhevig aan zeer schommelende temperaturen: heet is de zomer, vriezen in de winter. Het was robijn en turqouise.....Het leek nog best intens van kleur, maar na het spoelen en wassen op een kort programma werd de stof best licht. Ik heb nu rose lappen...en ik vind ze mooi geworden. De verfresten heb ik gebruikt voor een tweede ronde, en dat leverde mooie pastellappen op. Tevens nog een experimentje gedaan, en wit op wit lapjes geverfd. Ook dat vond ik een geslaagd experiment.´
Leuk om te zien en te lezen dat de verf zelfs na 2 jaar nog iets van kracht heeft!
Tip van de dag: Zet de verf altijd donker weg, licht vormt het grootste afbreukrisico.

Yvonne suggereerde nog een leuk experiment:

´Ook heb ik zout voor de vaatwasser gemengd met verfpoeder. Een natte lap op tafel gelegd, over de breedte wat gekleurd zout uitgestrooit, en op gerold..en het zout zo verdeeld over de lap...net een sushirol eigenlijk.´
Dat wil ik ook nog eens uitproberen, wordt vervolgd!!

1 opmerking:

christina zei

het verven met wasmachienzout kende ik wel. Volgens mij haalt het de kleuren uit je lap. Ik heb het ook ooit geprobeerd, maar is mij niet gelukt om een mooie lap te krijgen> Ben benieuwd naar jullie experimenten