vrijdag 9 juli 2010

Eigen zeefraam

Ja die uitdaging kon ik natuurlijk niet laten liggen, dat je zelf een tekening kunt insturen, waarna André van STV er een mooi zeefraam voor je van maakt. Hij heeft daarvoor een tekening op A4 formaat in zwart/wit en op volle scherpte/hoge resolutie) nodig, in PDF-formaat. Er zijn allerlei sites waar je kunt zoeken naar illustraties, en ook via zoeken in Google - Afbeeldingen - lijntekeningen kom je mooie tekeningen tegen. Let wel op dat de tekening echt scherp is, anders krijg je natuurlijk ook geen scherpe afdrukken! Je kunt ook zelf iets tekenen. Een serie doodels op een A4 levert vast ook een mooi effect op.


Maar goed, ik heb twee vlinders uitgezocht op Istockphoto.com en gedownload, dit is hem geworden:

Je betaald op dergelijke sites wel een vrij groot bedrag (8 euro in dit geval, voor privé gebruik) maar dan kun je de vlinders ook bewerken, dus roteren, een pagina vullen etcetera. Ik heb dat nu niet gedaan omdat ik graag de losse vlinders wil en daar zelf mee gaan experimenteren op stof. De ontwerper heeft al wel wat voorwerk gedaan en heeft ook deze tekeningen op Istockphoto staan:
Kijk daar heb je wat aan. Want dit kan ook op stof, als ik het zeefraam binnen heb. Met dekkende verf, transparante verf of discharge. De bestelling naar STV is de deur uit en ik wacht met spanning op mijn zeefraam!

3 opmerkingen:

Aart zei

Jeetje meid, wat ben jij druk met dit weer. Maar je doet wel leuke dingen, dank je.
http://quiltaart.blogspot.com

Nienke zei

Ach, het is nog het beste toeven onder een boom, met de voeten in een badje en een draadje in de hand ;-) Dat heb ik dan ook vandaag gedaan, zie volgende blog!

christina zei

wat een tomeloze energie heb jij met dit weer. Ik volg jouw zeefdrukavontuur op de voet natuurlijk.