vrijdag 1 oktober 2010

Drie-in-één verfbad


In Val d´Argent kocht ik dit handige verfboek Färben in der Tüte, met als fantastische ondertitel Ohne Chaos. Het boek is hier te bestellen, en bovendien tref je op de website een blog aan wat ik vanaf nu zeker ga volgen.

Natuurlijk moet ik alles uitproberen wat in dit boek staat, dus vandaag een ´containerfarbung´ gedaan. Ik weet niet of er een nederlands woord voor is. Het principe komt er op neer dat je in een bestaande verfpot telkens lapjes toevoegt, die dan vanzelf lichter van kleur worden omdat de verfoplossing steeds minder ´rijk´ is.

Hier nam ik 15 ml. Barnsteen, 15 ml. Roze Toermalijn en 2,5 ml. Azuriet voor. 100 ml. Soda-ash/Zoutoplossing erbij en het eerste droge lapje onder water geduwd.
Tien minuten wachten, weer 100 ml. oplossing erbij en het tweede lapje onder water geduwd. Nog eens tien minuten wachten, weer 100 ml. oplossing erbij en het derde lapje onder water geduwd. Glazen augurkenpotten zijn heel handig voor deze cocktailpot.

Ik was heel benieuwd, na een uur of 6 heb ik het geheel uitgespoeld, en het ziet er top uit! Eigenlijk ga ik denk ik vanaf nu bij elk zakje na 10 minuten een tweede lapje doen, want de verf heeft dan nog kracht en je eerste lapje is toch al verzadigd. Leuk experiment!

4 opmerkingen:

christina zei

Wat een leuk idee. Gelukkig probeer jij alles uit en kunnen wij er van genieten.

marjolijn zei

Dat is echt een leuk experiment. Zeker iets om er in te houden. Je krijgt zo prachtig bij elkaar passende lapjes.

Marion zei

In het boek van Linda en Laura Kemshall staat dit ook, het beste is dit om in een bak te doen en niet in plastic zakjes, dan gaat het effect verloren.

Nienke zei

@Sonja, ja klopt hoor Sonja, eigenlijk gek dat het in het boek ´verven in een zakje´ als eerste genoemd wordt in een glazen pot ;-). Mijn grote probleem met zakjes is dat ik altijd de neiging heb om er lekker in te gaan kneden zodat de verf overal komt en ik dus altijd vrij egale lappen krijg. Ik heb me voorgenomen de komende tijd vooral in jampotjes te gaan verven!