maandag 4 oktober 2010

Herstkleuren


Op de tip-pagina van het verfboek, trof ik een leuk recept voor herfstkleuren uit 2 kleuren rood, 2 kleuren blauw en 2 kleuren geel.

Das Grundrezept lautet:

•40 ml Gelb
•5 ml Rot
•10 ml Blau

für einen Fatquarter.


Dat leek me nou leuk dus ik alle kleuren tevoorschijn gehaald en aan het mixen geslagen. Beetje dom van mij want veel geel met relatief veel blauw en minder rood wordt met mijn concentraties die gelijk zijn, natuurlijk geen bruin maar een tint groen. Kennelijk gebruiken ze in het boek verschillende concentraties per kleur. Dat zie je wel vaker en het herinnert me er maar weer aan dat ik eerst op moet zoeken hoe de concentratie van een verfvloeistof is. Anyway, nu ik toch lekker bezig was, toch zelf maar even wat diepe herfstkleuren gemixed. Als jij ook 10 gram Procion verfpoeder op 100 ml. water gebruikt, dan hier de recepten voor een fat-quarter:


* 13 ml. Barnsteen, 3 ml. Turquoise, 5 ml. Robijn, 15 ml. Citrien
* 13 ml. Barnsteen, 3 ml. Azuriet, 5 ml. Robijn, 15 ml. Citrien
* 13 ml. Barnsteen, 3 ml. Azuriet, 1.5 ml. Roze Toermalijn
* 13 ml. Barnsteen, 3 ml. Turquoise, 1,5 ml. Roze Toermalijn

9 opmerkingen:

Aart zei

Dank je wel voor het recept!
http://quiltaart.blogspot.com

christina zei

Dit zijn echt mooie kleuren geworden. Kun je altijd gebruiken.

Margeeth zei

Mooie kleuren zijn het geworden en ook mooie lappen met veel tekening.

Marion zei

Dank, voor het recept, bij mijn volgende verfsessie ga ik het een keer uitproberen.

Anoniem zei

Ga zo door Nienke. Jij probeert alles uit en wij leren er met z'n allen van. Dank je.
Groet, Ineke

Anoniem zei

Dank voor de recepten ze zijn prachtig en passen mooi bij de tuin.
Alleen begrijp ik iets niet....
De eerste 2 zijn 36 ml.en de onderste 2 maar 17,5 dat is de helft minder.Verf je met beide recepten dan toch een F.Q.?
Marrie-Jette.

Nienke zei

Klopt hoor Marrie-Jette, ik had de bekertjes al gevuld toen ik zag dat het groen werd, gauw nog wat rood erbij gedaan en om te voorkomen dat het al te donker werd, en nog 15 ml. citrien om het weer op te lichten.
Is natuurlijk te veel voor een enkele fat-quarter maar je krijgt wel een mooie diepe kleur! En anders kun je nog gaan stapelen (lapje erbij) en toch genoeg hebben voor meerdere fat-quarters. Of omrekenen naar 20 ml. in dezelfde verhouding... ;-).

marjolijn zei

Wat ziet dat er toch weer heerlijk uit! Bedankt weer dat we er weer wat recepten bij hebben.

Suus zei

Hey Nienke, mooie kleuren hoor. Gr Suze