vrijdag 15 oktober 2010

Weghaaltechniek

Na mijn vorige experiment om te reserveren met verdikkingsmiddels, kreeg ik van Marrie-jette, een klein potje met Base-Extender. Dit is van Trapsuutjies, en hier kun je een beschrijving lezen, hoe het werkt met de ´weghaaltechniek´.

Je gaat dus uit van een geverfde, droge lap als ondergrond. Die smeer je dun in met Extender Base. Je kunt direct verder met weer een dun laagje Printverf.
Vervolgens ga je verf ´weghalen´ mbv. een stempel, en die kun je natuurlijk kwijt op een naastliggend lapje. Leuk, positief en negatief.
Na afloop, laten drogen, heet strijken en dan het normale spoelproces.
Ik vond het een leuke techniek. De extenderbase geeft een heel dun wat plasticachtig laagje maar dat vond ik niet storen. Echt een middeltje om verder mee te experimenteren!

6 opmerkingen:

Suus zei

Leuk om ook eens uit te proberen. Ik heb de Extender base nota bene in huis, zo zie je maar dat je soms dingen compleet over het hoofd ziet. Wat fijn weer dat je ons dit laat zien.

Anoniem zei

haha die Suus....dit komt mij zo bekent voor...
Nienke het een leuke techniek en je hebt er weer een mooi lapje bij.Als je nog wat nodig hebt,ik heb nog een hele pot hoor...Ik hoop eigenlijk dat lia zoiets nog eens vind en gaat verkopen.
Marrie-Jette.

Marion zei

Mooi

Margeeth zei

Mooi geworden. Ik vraag me af of dit ook zo werken met verdikte procion?

mia zei

ik heb ook zo'n pot staan, moet daar toch eens mee aan de slag. Leuk effect.
gr.mia

christina zei

Wat geeft dat een mooi resultaat!