zaterdag 26 maart 2011

Handgesponnen, handgeverfd

Soms weet je gewoon even niet wat je overkomt. Zo kwam vanochtend de postbode een pakje voor mij brengen. Met puberdochters die erg goed de weg weten op internet komt de postbode wel vaker langs maar niet zo vaak voor mij, dus dat is al een verrassing.
Maar de inhoud liet me stijl achterover slaan. Allemaal strengen handgesponnen wol, die met procion-verf in prachtige tinten paars en fuchsia is geverfd.
En een briefje van Marrie-jette, dat ze me hiermee wilde bedanken voor het ´delen´ van alles wat op mijn pad komt.
Marrie-jette is zelf juist degene die altijd vooraan staat om weg te geven wat ze heeft. Kennis, spullen, warmte. Als er iemand onbaatzuchtig deelt, is het Marrie-jette. En daarom word ik een beetje stil van deze door Marrie-Jette zelf gesponnen en geverfde wol. Omdat ik het zo mooi vind, maar ook bijna teveel eer vind voor iets wat ik zelf veel te leuk vind om te doen.

Lieve Marrie-Jette, je hebt me er erg blij mee gemaakt, maar maak me nooit meer zo verlegen ;-). Ik zal er iets moois van maken en dat via dit blog met liefde delen!
En daarna brei ik iets voor jou wat jouw handen niet meer kunnen. Omdat ik net zo graag brei als jij spint!

8 opmerkingen:

Aart zei

Zulke vriendinnen zijn goud waard! Ik heb hier een tas staan met zijdes geverfd door ... Jazeker Marrie-Jette, het wacht nog op een project, maar dat komt goed. Geniet van je geverfde en gesponnen cadeau!
http://quiltaart.blogspot.com

Anoniem zei

Oeps...daar wordt ik weer stil van...Eigenlijk vind ik het zo normaal om dingen te delen of door te geven die je over hebt of niet meer gebruikt.
Marrie-Jette.

Marijke zei

Marie-jette is een schat!

Liesbeth Wessels zei

Geweldig een fee die langs komt.

marjolijn zei

Oh wat een heerlijk kado! Maar je hebt het verdiend hoor, want je deelt echt ontzettend veel! Maar ja, dat doet Marie-Jette ook. En je kunt ook gaan haken hoor, kijk maar eens op mijn site!

Anneke van Diggelen zei

Wat een prachtig kado heb je gekregen!!
Ik wil geloven dat je er stil en verlegen van was, wat een prachtige kleuren.
Ik ben benieuwd wat je ervan gaat breien??
Succes en geniet maar lekker van je mooie wol je hebt het echt verdient!!!!

Groetjes Anneke

Dea zei

Prachtig!

christina zei

Dat vind ik nu juist zo fijn dat jij ook eens verrast wordt! Want als iemand dat verdiend ben jij het wel.