vrijdag 11 maart 2011

And then we set it on fire

Een geweldige blogtitel en het blog bestaat ook echt, klik hier. En toen ik vanochtend met de nieuwe heatgun gewapend de schuur in trok, voelde ik me ook zo.

Hierbij de eerste voorbeelden van zomaar wat synthetische stofjes op zomaar een restje sandwich van katoen: geen doel, anders dan uitproberen. Het stinkt maar het is echt leuk. Alleen had ik iets meer spektakel verwacht gezien mijn veiligheidsbril en barbecuegereedschap...;-). Dit deed nog het meest denken aan een opgevoerde haarföhn, en dat is het natuurlijk feitelijk ook.

Ok, de les van vandaag, niet te dik, echt heel erg synthetisch spul als kant en voile (organza van polyester of nylon) werkt het beste. En laagjes stapelen is het leukste. Wordt vervolgd.

8 opmerkingen:

Aart zei

Ja, met een heatgun kun je leuk spelen, ik had je wel naar de schuur willen zien lopen.
http://quiltaart.blogspot.com

christina zei

Die veiligheidsbril kun je de volgende keer wat mij betreft gewoon laten liggen. Je kunt inderdaad geen synthetische stoffen branden die te dik zijn. Maar je kunt ze wel varieren, voile, organza, synthetische tule ed. Ook kun je er wol ed tussen leggen. En waarschijnlijk moet je toch aan de tyvek, want dat brandt het allermooiste. Bovendien moet je het aan 2 kanten verven, en zo verloochen je je afkomst niet he. hahaha.

marjolijn zei

Vooral op het tweede plaatje ziet het er geweldig uit hoor. Volgens mij heb ik ook van die stofjes. Toevallig? In ieder geval ga ik er ook mee aan de slag. Eerst nog even een heatgun aanschaffen, heel bijzonder, want die heb ik nog niet.

Suus zei

Je weet ook niet wat je te wachten staat hè.Maar de stank valt reuze mee, en het ene stofje stinkt meer als de ander. Goed bezig en leuk om te doen hè.

Dea zei

Leuke resultaten! Ik vind het ook erg leuk om met de heatgun te spelen.
Wat ben je lekker veel aan het doen! Heb je ineens een potje tijd en energie gevonden? (En wil je mij dan even vertellen waar je dat hebt gevonden?)

Anoniem zei

Ha,ha,volgende keer ook knie- en elleboogbeschermers aan doen hoor. En vergeet je veiligheidsschoenen niet. Grapje....
Groet, Ineke

Nienke zei

@ineke je weet niet hakf wat ik nog uit het verhaal heb weggelaten hahaha.

Anoniem zei

Helmpje misschien en oordoppen?? BBQ gereedschap kan levensgevaarlijk zijn...!!
Gr. Ineke