dinsdag 8 maart 2011

Kofferbakgeluk

Kijk nou wat ik in mijn kofferbak heb liggen:Daar wordt een mens toch heel blij van? Van een stoffeerder met een lange historie die nu gestopt is. Op sommige stalen zit nog een kaartje met een zes-cijjferig telefoonnummer zonder kengetal (jaren vijftig?). Ik wil eigenlijk met de historie in gedachten, een quilt maken voor de man die zo van deze stoffen hield. Want mijn hart gaat ook nog altijd open als ik dit soort mooi gemaakte stof zie, jacquardweefsel, dubbelweefsel, hoe complexer hoe beter. Toch mijn textieltechnische afwijking denk ik.

Maar wat er mee te doen, want een artquilt zit er misschien niet direct in ;-). Misschien een uit de vrije hand gesneden logcabin. Of iets als deze oude amish quilt uit 1918 (ongelooflijk tijdloos eigenlijk he?:Wie heeft er nog een goed idee?

10 opmerkingen:

Margeeth zei

Ik zou iets met niet te kleine stukjes doen.

Aart zei

Misschien een benadering van de Amish quilt maar met grote blokken 30 of 40 cm breed.
Veel plezier ermee! En geniet van al die stoffen onder je hand.
http://quiltaart.blogspot.com

Anoniem zei

Ja, zeker geen kleine stukken. Het leent zich er niet voor en het wordt ongelofelijk zwaar. Succes. Groet, Ineke

marjolijn zei

Qua tips heb ik geen betere dan hierboven al staan. Maar wat een heerlijk gevoel is dit weer.

Suus zei

Zo dat is een mooie vondst. Ik zou ook grote blokken maken, of een fence rail. Stroken stikken en dan versnijden. Maar wat is die Amish inderdaad tijdloos zeg, leuk om te zien.

Marijke zei

Ja, dat zou ik doen strips aan elkaar naaien en dan weer versnijden, maar dan niet te klein.
Als de stof daarvoor te dik is, zou je ook een collage kunnen maken op een ondergrond.
Succes!

Anoniem zei

Mooi , wat een bofferd ben je. ik heb laatst een boek gelezen/besproken waarin quilts met hele grote polsterstoelen... helemaal te gek- die stoffen zijn er geknipt voor! Ik heb de titel niet in het hoofd en het boek heb ik niet thuis, maar als je interesse hebt kan ik het opsturen.

Jozet Berkhout zei

Een golvende log-cabin? Hierbij blijf je meer zien van het dessin, lucky you! Groeten van Jozet

christina zei

miles a minute? Is net zoiets als de anderen schreven over stroken. En je kadert het in met sashings.

christina zei

vergeten: geen amish want die dient volledig gequilt te worden.