woensdag 9 maart 2011

Meer machinaal quilten

Voor een project wilde ik experimenteren met het verven van kleurverloop op een lap aan de hand van een foto.

Ik had een mooie zonsondergang foto gevonden en daar met behulp van Colorhunter, de belangrijkste kleuren uit gedestilleerd:Deze kleuren aangemaakt met procionverf en aangelengd zodat ik er mee zou kunnen schilderen op een lap. Bij de derde heb ik niet alleen kleurverlooplijnen maar ook een gele bol als zon geschilderd. Doordat de kleuren in elkaar overlopen, werd het eindresultaat verrassend subtiel.Met wat schuiven en plakken, en geinspireerd door de Aurora techniek van Lisa Walton, kwam ik hier op uit:Dat leek me nou een ideaal quiltproject om mijn machinaal quilten te verbeteren. En dat heb ik weer gedeeld op het Berninablog, klik hier.

12 opmerkingen:

Shirley zei

Via Aart ben ik op jouw weblog gekomen, wat een frisse blog, mooie kleuren (lijkt wel de lapjeskast van mijn moeder, die ook verft) mooie zonsondergang. Ga eens kijken naar de colorhunter, handige tool.

marjolijn zei

Jeetje, wat is dit weer mooi geworden!

Joke zei

Wat een prachtige lap is het geworden!

Anoniem zei

Even het stukje op de Berninablog bekeken en mijn mond viel open.....Wat gaaf!Waar haal je toch de tijd vandaan...?Of heb je net als Aart 100 uur in je dag?;)
Marrie-Jette

Nienke zei

@Marrie-jette was jij niet de eerste die een poging deed om mij het machinaal quilten bij te brengen aan je keukentafel? Zooo blij met jou.

Anneke van Diggelen zei

Deze quilt is ook weer prachtig geworden!!!
Het lijkt op mijn vergeten lap die ik in repen gesneden heb!
Je heb hem ook heel mooi door gequilt!!!!

Groetjes Anneke

Anoniem zei

Ja ik weet het nog....maar daarom ga je nog wel als een speer(LOL)
marrie-Jette.

Joke Hardenbol zei

Ik ben ook even op colorhunter gaan kijken, ik had er nog nooit van gehoord. Wat een leuke site, heel handig. Alleen goud herkent hij niet heb ik gemerkt

christina zei

ga je nu een schldercursus volgen?

Dea zei

Prachtige quilt! Bedankt ook voor de tip over colorhunter. Dat programmaatje ga ik eens uitproberen.

Hannie de Beer zei

Schitterend zoals je deze lappen hebt geverfd! En ik keek ook nog even op de Berninablog.Met je quiltwerk erbij zijn het echt heel bijzondere werkjes geworden!

Lisa Walton zei

I am so honored that you like my idea. Thank you to my new friend.