zondag 27 maart 2011

Sashing

Nooit van gehoord, voordat ik met de sampler begon. Maar het zijn de tussenranden die de blokken aan elkaar verbinden. Als het even kan op een manier die iets toevoegt aan de quilt. Hetzij kalmte in een bonte boel, hetzij leven in de brouwerij als het een saaie quilt is.


Mijn sampler is redelijk rustig, en dus kan de sashing nog wel wat toevoegen. Marjon stelde voor om donkerblauwe randen aan beide zijden te voorzien van een oranje randje, in zoveel mogelijk kleuren oranje als ik in huis had. Eh, dat zijn er 18... ;-). Mooi gezicht he?


Ik was ook direct verliefd op het resultaat naast het blok.
Maar toen kwam ik op de knooppunten. De gespikkelde stof die we in gedachten hadden, was niet meer voldoende. Wel een andere, schuine vlek. Maar dan zie je ook direct waarom quilters altijd stofjes zonder richting in het patroon gebruiken...Na wat peinzen gekozen om van de gestreepte delen een molentje te maken. Nu alleen nog even 36x herhalen, ach, soms is gedachteloos meters maken langs het naaimachinevoetje ook heerlijk.

7 opmerkingen:

Dea zei

Leuk idee, al die verschillende oranjes en dan ook nog dat leuke molentje als cornerstone. Hij wordt mooi, je sampler.

christina zei

Je hoekblokjes zijn een aanvulling. En het oranje ook.

Aart zei

Wat doet dat oranje het goed in je sampler. Grappig ook de hoekblokjes.
http://quiltaart.blogspot.com

Liesbeth Wessels zei

Prachtig al die oranjes!! Wat een kleuren. en heel mooi met die blokken en dan die middenblokjes. Pffffffft even maken, maar goed dan heb je ook wat en het is absoluut heel erg mooi. groeten van liesbeth

Suus zei

Dat zijn inderdaad nogal wat meters. Wat ziet dat oranje erin mooi uit, en wat een vrolijke verzameling van lapjes.

Anoniem zei

Oooooooooh, mooie kleuren zeg!!

Anoniem zei

Van het woord 'sashing' heb ik ook nog niet zo heel lang geleden voor het eerst gehoord, namelijk toen ik in het najaar met de sampler-cursus begon. :-)