donderdag 24 maart 2011

Bargello vervolg

Ik hobbel van het ene naar het andere project, en deze week was de Bargello weer aan de beurt. Het ´officiele´ gedeelte is af, en nu is het nadenken over de rand.
Aanvankelijk dacht ik het zo te doen:Maar mijn preview in Photoshop maakte me niet heel gelukkig. Nog maar wat verder geexperimenteerd:Wordt al wat losser maar nog steeds vrij stijfjes wat mij betreft. Nog een derde variant geprobeerd:Mmm, ik kom er niet goed uit. Misschien even laten liggen.

In de Bargello cursus (3 avonden) van Marjon Hoftijzer-Boer zijn er nog meer zelfgeverfde stroken gebruikt.

Ik blogde er (met recept) vorig jaar zomer al over, deze linker twee bijvoorbeeld:


Maar ook de Bargello in printstoffen vind ik prachtig.

En deze gaat nog verder boven op het stramien van de (zelfgeverfde) Bargello, ook prachtig:Ik vind het erg leuk om te zien dat we vanaf hetzelfde startpunt, met dezelfde ingrediënten, tot zulke verschillende resultaten komen. Ook daarom volg ik graag in groepsverband lessen! Het seizoen is bijna weer afgelopen dus er moeten nu wat projecten afgemaakt worden.

7 opmerkingen:

marjolijn zei

Die bargello met klaprozen ziet er wel vertrouwd en mooi uit. Hoe zou dat nou komen? Maar ik kan me voorstellen dat je er nog niet helemaal uit bent. Succes met verder broeden.

Aart zei

Stoei jij maar lekker verder, daar leer je van!
http://quiltaart.blogspot.com
Succes!!

Anoniem zei

Die klaprozen vind ik ook wel heel mooi!
Jouw derde keus is trouwens ook nietgek hoor.Je kleurenspel is zo mooi....Marrie-Jette

christina zei

Ik dacht dat ie al lang in elkaar zat. Hmmm, eh, qua bargello vind ik de middelste zeker het spannendste. Juist door de lijnen die buiten de banen vallen. Daar wordt ie zeker spannender van.

ina zei

ik kies voor de tweede variatie - maar dat is het mooie van deze techniek, zowel traditioneel als mordern afgewerkt, zijn het altijd mooie quilts. Succes met verder werken.

Suus zei

Je hebt helemaal gelijk dat het nu een beetje stijfjes is. Ik vind de tweede al veel spannender, en als je nu de tweede en de derde gaat combineren met elkaar? Je komt er vast wel uit.

mia zei

Hoi Nienke, wat spetteren die klaprozen me tegemoet, geweldige achtergrond door de bargello.
gr. mia