zaterdag 12 maart 2011

Droomstoel Quilt


Van Tineke , ontving ik binnen 2 dagen een geweldig leuk boekje met de titel DreamChair Quilts om een leunstoel voor aan de muur te maken van mijn kofferbak vol meubelstofstalen. Het is natuurlijk al heel leuk als je zomaar een boek krijgt toegestuurd maar het was ook nog een schot in de roos.
Kijk dit is het oude kaartje dat ik op één van de stofstalen vond, net zo´n soort stoel! Dit moet ´m echt worden voor meneer Florijn.
Ik ben eerst begonnen met de stoel zelf, en dat viel nog niet mee, veel stoffen zijn natuurlijk toch ´neutraal´ anders worden ze niet verkocht. Maar ik wilde een bonte boel, die niet al te saai werd. Uiteindelijk een setje bij elkaar gevonden, de tekening op vliesofix overgenomen, de delen uit stof geknipt en bij elkaar legt.
Toen alles goed was, papier eraf, omgekeerd, en een voile katoen erover heen om de delen op vast te kunnen strijken.

En zo ziet de stoel er nu uit:


Die olijfgele kleur zag je in de jaren zestig heel veel in pluche, wij hadden thuis ook zo´n bank, ik moet er telkens even over aaien.

Geen zorg over de kierende witte naden, daar gaat nog een koordje overheen en wordt dan doorgequilt. Ik zet de delen nu eerst provisorisch vast met transparant garen en zigzagsteek op de voile.

En ik ga eens nadenken over de achtergrond, want daar wil ik dat kaartje in terug laten komen. En voor de rand wordt het heel veel kleine lapjes aan elkaar naaien ben ik bang ;-) want het zijn natuurlijk allemaal kleine stukjes. Maar dat past wel bij zo´n patchwork-stoel.

Bedankt voor het leuke boek Tineke! Wordt vervolgd...

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat mooi, daar zou je zo in willen gaan zitten. ;-)

Suus zei

Geweldig Nienke, wat een goed idee van je. Ik vind het super, en ik denk dat de heer Florijn er veel waardering voor heeft. Maar hoe groot word de stoel.

Anoniem zei

Weet je Nienk toen ik jouw kofferbakgeluk zag moest ik ook aan een stoel maar dan een echte.Ik zag het helemaal voor me.....ergens een heel oud stoeltje op de kop tikken en dan alle stof eraf,schuren en opnieuw bekleden met de meubelsof aan elkaar genaaid op gekke manier.Het houtwerk in een passend kleurtje....Ik zie het helemaal voor me...
Marrie-Jette.

Anoniem zei

Gaaf geworden Nienke! Wat ga je snel zeg, echt leuk
groetjes Tineke

Nienke zei

@Marian, droom jij er maar even lekker in weg!
@Suus, de eer van het idee gaat geheel naar Tineke ;-), het boek geeft meerdere maten en ook meerdere stoelen trouwens, ik heb gekozen voor de grootste (50x40cm), en die heeft een eindmaat als quilt van 60x80 cm denk ik zo. Je kunt ook meerdere stoelen in één quilt maken maar goed, de stof is zo dik dat ik voor de grote stoel ben gegaan anders wordt het met deze meubelstof wel heel ingewikkeld.
@Marrie-jette, jij hebt altijd geweldige ideeën. Ik ben al blij als ik deze stoel netjes aan de wand krijg ;-)
@Tineke, ik kon het niet weerstaan en het werkt ook heel snel. Al met al zijn dit slechts 10 patroondelen, het is de stof die direct voor effect zorgt!

Anoniem zei

Ja,ja en jouw kaboutertjes doen de rest!!??
Leuk hoor.
Gr. Ineke

Corinne Zambeek - van Hasselt zei

Nienke, wat wordt dit leuk!!!

christina zei

Wat een schatje.