donderdag 16 februari 2012

Nagekomen lapjes

Naar aanleiding van een tip van Margriet die 5 lapjes gestapeld had met sneeuw ertussen, heb ik nog weer een andere variant uitgeprobeerd: drie draadmandjes boven elkaar:


Zo buiten neergezet in de hoop dat de dooi en de regen vrij spel zouden hebben op de lapjes die er in liggen. Nou dat is gelukt, en vrij aardig ook:

Leuk he dat je het draadwerk er zo doorheen ziet komen. Deze vorm van verven vind ik nog wel het allerleukste. En ik zit maar te peinzen of ik niet één of andere installatie kan bouwen (die HTS Textieltechniek opleiding drijft af en toe toch boven ;-).
Met dit draadjesmandkarretje, en een druppelende sproeier erboven. Maar ik zoek nog iets wat de verf vertraagd afgeeft. Zonder dat ik er bij moet blijven staan ;-). Ik ga er nog eens even over nadenken. Maar buiten in de sneeuw was het voorlopig de laatste ronde!

I did an experiment with this basket-trolley, filled with fabric and snow, just before it stopped freezing and started raining. After 3 days, this is the nice result. I am now thinking of building a construction with a sprinkler. Need something for the dye to be released with delay... Keep thinking!

18 opmerkingen:

Marijke zei

Oohh, ze zijn prachtig! Heb je niet een lekkende emmer of een bloemenvaas die poreus is? Die kun je er dan boven hangen. Misschien gewoon een stenen bloempot.

Anneke van Diggelen zei

Ze zijn super mooi geworden!!!
Geniet van je nieuwe aanwinsten

Hannie de Beer zei

Woooh,wat zijn ze mooi! Ik ben helemaal sprakeloos. Misschien kun je er bij de volgende sneeuwververij horregaas over leggen,of gewoon wachten tot het niet regent?

Quiltblog Janine zei

Leuk, zo drie lagen boven elkaar. Handig gedaan. Ze zijn erg mooi geworden, qua tekening en qua kleur. Jammer dat de sneeuw weg is :-)

marjolijn zei

Hoe verzin jij dit toch elke keer weer. Prachtige lappen krijg je er ook van. En die installatie bedenk je ook nog wel een keer.
gr. Marjolijn

Sandra zei

Daar had ik toevallig ook over na zitten denken. Ik zat te denken aan een constructie met een laagje vogelzand.

ellen zei

wat dacht je van een druppelregelaar zoals aan een infus.
in een zaak waar ze spullen verkopen om zelf wijn te maken hebben ze dat, met slang en al!

janneke zei

Nienke, ben je nu quiltster of uitvinder??

Siets Osinga zei

Hoewel ik zelf een viltster ben, kijk ik regelmatig op je blog, en krijg daar veel inspiratie van.
Zo heb ik een aantal chiffonshawls geverfd volgens de ijsblokjes methode, aangevuld met wol, en dit leverde prachtige resultaten op.

Marrie-jette zei

Heb ik ook al eens gedaan...een laag zand,een laag soda,een laag zout maar nog geen goed alternatief gevonden voor sneeuw.Wie weet vindt jij het wiel wel uit?
Mooie lapjes!

Suus zei

Kijk die studie zet toch wel zoden aan de dijk. Ze zijn werkelijk prachtig geworden, en zo mooi de tekening van de draadmandjes.

Sonja Thalen zei

Geweldig Nienke.

Jozet Berkhout zei

Een infuussysteem met regelaar, zit er standaard op! Kan ik wel aankomen.... Groeten van Jozet, die ook altijd denk aan hoe kan het handiger, beter etc

Sija zei

Wow die zijn schitterend geworden!

Beth zei

The Google translator gave me the impression you didn't like the grid marks. I LOVE them. It is those accidental casual marks that really thrill me. Great idea and wonderful results.

Dea zei

Leuk bedacht enmooi geworden!

Nienke zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
christina zei

Dus jouw colours of africa lappen moeten zelfs de sneeuw kunnen trotseren?