dinsdag 7 februari 2012

Workshop bij Kaffe Fassett

A.s. donderdag ga ik bij De Schapekop een workshop doen met Kaffe Fassett, is dat niet een bijzonder verjaardagskado? Mijn eerste KF breiboek kocht ik toen ik krap 19 was en voor het eerst Londen bezocht tegen een krap studentenbudget...Ik vind het geweldig om die man te ontmoeten. Zijn garens, zijn stoffen, door het kleurgebruik allemaal even mooi.
Donderdag gaan we een compositie maken onder het toeziend oog van de meester, van zijn quilt Sunlight in the Forest uit het boek Quilts in Sweden.
Vooraf heb ik een collectie Kaffe Fassett stoffen bij de Schapekop besteld en in verschillende blokken gesneden. Alleen van het snijden word je al heel erg blij :


En waar ik nu zo benieuwd naar ben, en wat ik zeker ga vragen, kan ik dit nu ook combineren met mijn zelfgeverfde, vaak uni, stoffen? Ik heb natuurlijk nog een serie vierkantjes liggen, en het lijkt mij heel erg leuk om een quilt te maken van zijn én mijn stoffen.


Wat vinden jullie? Wordt vervolgd!

On thursday I will join a workshop with Kaffe Fassett in Nieuwpoort. I´m a great admirer of his knitting yarns and fabrics. I will ask him if there is a possibility to combine his and my own handdyed fabrics, see if we make a ´match´ ;-). What do you think?

21 opmerkingen:

Ineke zei

Het zijn idd prachtige stoffen, maar persoonlijk vind ik ze errug druk. Ik zou het liefst een combi zien.

christina zei

Dat kan zeker. Juist. Want kf zijn drukke stoffen dat moet je juist combineren met effen stoffen.

Ik wist trouwens niet dat kf ook breigarens heeft.

marjolijn zei

yammie!! Lijkt me heel leuk.
Ik vind die stoffen dus heerlijk van kleur en het past volgens mij altijd bij elkaar. Grappig dat Christina niet wist dat hij ook breigarens heeft, ik kende hem in eerste instantie alleen maar van breigarens en -patronen.
In ieder geval heel veel plezier en vergeet je camera niet!
gr. Marjolijn

Aart zei

Volgens mij combineer je goed met KF, wordt er niemand jaloers?
http://quiltaart.blogspot.com

Hannie de Beer zei

Natuurlijk kun je combineren met jouw eigen stofjes! Dat maakt er iets heel eigens van!

Anoniem zei

Hoi Nienke,natuurlijk kun je je eigen geverfde lappen combineren met die van KF. hoorde ik laatst niet iemand zeggen alles mag niets moet? gr Annemiek

ann vanherle zei

Mijn lieveling op stoffengebied. Hoop dat hij het ziet zitten. Zelf een workshop bij hem in Hasselt gevolgd en iedereen mocht alleen zijn stoffen gebruiken ( was teleurstelling voor sommigen) Geniet ervan.

Corinne Zambeek - van Hasselt zei

De kleuren zijn een plaatje, heel leuk om ook weer eens met commerciele stoffen te werken. Als je het werk combineert met je eigen stoffen zal je er je eigen draai aangeven en dat zal juist heel erg leuk zijn. Waar ga je de cursus volgen, hier in Nederland ó ga je de grens over, voor dan hééééééééééééél veel plezier.

Annelie zei

wauw super, ik ben heel benieuwd naar het resultaat.

Heel veel plezier donderdag

Groet Annelie

Suus zei

Oh leuk zeg, en wat een mooi kado. Ik denk dat het juist erg leuk is om je eigen stoffen te combineren met de KF. Veel plezier morgen.

nadia zei

Wat een heerlijk cadeau, natuurlijk mag jij je eigen stoffen "erin" stoppen (ook al vindt ie 't misschien niet goed....haha) Heel veel plezier en ik kijk uit naar het resultaat en de ervaringen, groetjes Nadia

Beth zei

You fabrics coordinate perfectly. I know how that is to admire someone so much. That's how I feel about Jane Dunnewold and Kerr Gabowski.

Ineke zei

Hey, internationale dame. Nu kom ik je weer tegen bij Lisa Walton! Ik zei al: Nienke goes international, maar nu ga je ook al intercontinentaal!! Leuk hoor, hard werken loont zich dan toch. Je zet NL op de kaart.

ina zei

Jaren geleden alweer heb ik een workshop bij hem gevolgd in Hasselt ( B ) en dat was een geweldige ervaring. Ik had toen ZIJN stoffen mee en ook ruitjes, strepen en stippen van een ander merk, en dat was geen enkel probleem.

Ik houd erg van zijn drukke combinaties zonder al te veel effen toevoegingen.

Hij maakt zelf ook wel quilts van "andere" stoffen dan van hemzelf. Breien, borduren, quilten, ontwerpen, volgens mij kan die man alles.
Wens je nu alvast een leuke dag.

janneke zei

Heel veel plezier Nienke. Ik heb hem eens ontmoet en geïnterviewd, is een leuke man.
Zijn stoffen lenen zich natuurlijk erg goed voor een mix met zelf geverfde stof!
Maar of hij dat ook zo ziet????

Anoniem zei

Hoi nienke mooie lapjes maar leg er zeker iets in van jezel geverfde lapje die zijn ook heel mooi Gr. Martha

Marrie-jette zei

Veel plezier morgen!Wij hopen dat je ons snel laat zien wat je ervan gemaakt hebt.

Anoniem zei

fijne dag vandaag, gr annemiek

Jozet Berkhout zei

Doen!!!! Doet hij zelf ook. Heb hem ontmoet in Houston. Volgde een lezing in Lyon en ben telkens verrast door zijn vitaliteit. Sommig werk in het "echt" kan wel eens wat flodderig zijn.Dat in vergelijking met de foto's. Groeten van Jozet

Ati zei

Geweldig je zelfgeverfde stoffen tussen die van KF !!

Anoniem zei

veel plezier! En als JIJ je stoffen wilt combineren dan doe je dat toch gewoon?!