donderdag 23 februari 2012

Kind zou je dat nou wel doen

Dat roept mijn moeder nog wel eens als ze me in de weer ziet met de hobbyföhn ;-). Ze woont naast ons dus ze krijgt nog wel eens wat mee van wat ik doe.
Zo heb ik mijn celtische knoop bedekt onder een laagje organza (twee laagjes eigenlijk, een van oranje/rode tinten en een zwarte). Alles vlijtig doorgequilt (er zat een spinneweb tekening op het zwart, dus de lijntjes maar gevolgd) in het kader van het experiment zeg maar:.


Daarna de brander erop, op zoek naar het ´organische effect´:


Beetje smeerboel of niet dan?

Dit was het origineel, wat me iets te ´clean´ was, maar me nu heerlijk strak voorkomt ;-):Ik ben er nog niet uit of ik het experiment geslaagd vind en wat ik eventueel anders had kunnen doen of nog kan doen.
Misschien had moeders dit keer toch een beetje gelijk ;-)....

My mother often says to me: ´Child, is it really a good idea to do so?´ if I am playing with my heatgun. And this time, she might be very right. But hey, how can I know without trying ;-).

19 opmerkingen:

Janny de Roo zei

Ik vind het een heel origineel idee hoor en het resultaat kan mij ook wel bekoren....! Ik weet natuurlijk niet wat jij voor ogen had....

Suus zei

Soms is experimenteren toch heerijk en ook spannend. Ik vind het een mooi effect hebben, mooier met heatgun als niet versmolten.

Marrie-jette zei

Ik vind het wel leuk!

Sonja Thalen zei

Ik zie er niets fout aan, je experiment.

Ineke zei

Ik vind er niks mis mee hoor. Ligt er aan wat je verwachtte.

Joke Hardenbol zei

Ik vindt het wel wat hebben hoor. Mooier dan het origineel. Daar is de achtergrond wel erg licht. De kleuren lijken nu ook veel feller of licht dat aan de foto?

Aart zei

Voor mij zou dit een geslaagd experiment zijn! Mooi effect.
http://quiltaart.blogspot.com

Ellen zei

Geslaagd ,vind ik

Anoniem zei

Prachtig geworden !

christina zei

hij is er enorm van opgeknapt. Mooi laten zo en genieten van je experiment. Niets meer aan doen. Wat jij een smeerboel vindt, dat maakt er juist een geheel van.

ina zei

jaa, dat is best wel moeilijk. Wat ik wel eens doe: ik maak twee vergelijkbare werkjes, de één houd ik basaal en met de andere doe ik dan wat geks.......

Hannie de Beer zei

Een super experiment,en zeer geslaagd!

marjolijn zei

Kan er niks aan doen, maar ik vind het ook geweldig ! Nu leeft het tenminste, de eerste versie was mooi maar " te clean" .
Gr. uit Aschaffenburg.
gr. Marjolijn

Petra zei

Hoi Nienke, nog een experimenteer tip: met 'yoghurtdikke' textiel verf uit een potje (of acryl verf) en een kwastje kan je de achtergrond verder bewerken en accenten aanbrengen. Is ook weer een enorm experiment, maar wellicht wordt je dan blijer van het eindresultaat. Succes groetjes Petra (knoest)

Beth zei

I like it. The clean version is too boring compared to the burnt one. I like the effect and the spider web quilting. Maybe it looks worse in real life but on your blog it looks quite nice. I would be happy.

Wijmpje.blogspot.com zei

Ik vind hem ook erg mooi Nienke,helemaal af is hij zo.

janneke zei

Zo op de foto vind ik het wel geslaagd. Maar ik snap je wel wat betreft je origineel.
Maar is dit ook niet 'los laten'?

vilterietje zei

zeer geslaagd:)

Anoniem zei

ik vind het mooi!! die andere is te netjes.....

gr katrien