zondag 5 februari 2012

Sneeuwverven

Niet meer op gerekend maar gelukkig, daar kwam nog een pak sneeuw. Optimistisch direct 9 emmertjes gevuld, dit keer met een droge lap, en de soda ash bij de verfpoeder bovenop de sneeuw gestrooid, zoals Marrie-jette suggereerde. Dat ging prima al hou je grotere witte stukken over. Maar dat vind ik leuk want dat geeft ook weer ruimte om te vullen met stiksels etc.Hier zie je in detail goed wat er gebeurt bij sneeuwverven, de kleuren wandelen echt weg van de concentratie, zo bijzonder.En zo ziet het er buiten uit:

Uren kan ik boven die smeltende potjes hangen om te kijken of alles goed gaat, lekker rustgevend wel:


De potten zijn weer gevuld!

Finally we had some snow in Holland, and I had to fill the dyepots with snow immediately, ofcourse! Another two weeks of fun I guess, the effect is wonderfull. This time, I didn´t prepare the fabric. Just dry in the pot, a flowercontainer filled with snow, dyepowder and soda-ash on top of it, and parking it close to the central heating. After 24 hours, ready for rinsing!

20 opmerkingen:

Marrie-jette zei

Wat valt hier nog te zeggen???Ik val bijna van mijn stoel van opwinding.

Siny Nijmeijer zei

OOh wat weer mooi, jammer dat er in Blijham maar zo weinig is gevallen, en eerlijk gezegd heb ik er helemaal niet aan gedacht om te gaan verven met de sneeuw!

Aart zei

Mooie lappen! Wanneer komt er weer zo'n pak sneeuw? Jij hebt je tijd ook weer nuttig kunnen besteden en het levert nog wat op ook!
http://quiltaart.blogspot.com
P.s. mijn sneeuwlappen zitten nu in de rijststomer.

joke zei

Wat een prachtige lappen. Waarom worden de mijne niet zo. Die zijn alleen maar vlekkerig, ook leuk maar heel anders. Niet echt kenmerkend oor sneeuwverven.

Beth zei

What yummy fabrics. I LOVE snow dyeing. We have had little snow but the winter is not over yet!

Nienke zei

@Joke dat overkomt mij ook wel eens. Paar mogelijke hints: niet teveel verfpoeder, minimaal drie kleuren poeder (of een mix), en de tijd geven om te splitsen. Dus zeker een uur of 12 laten staan. En zwart/onyx is één van de mooiste verven om hierbij te gebruiken, misschien wel omdat die al samengesteld is en niet puur.

Hannie de Beer zei

Ook hier zie ik schitterende resultaten.Mooi hoor!

marjolijn zei

en ik zit alweer te kwijlen, en zoals Siny al zei, in Blijham ligt bijna niks. Zielig zijn wij!!!
gr. Marjolijn

christina zei

Wat gaan jullie allemaal snel. Ik heb m'n lappen een paar dagen laten staan. Nu weet ik dat dat te lang is want de mooie tekening van de sneeuw is weg.

Ineke zei

Om te smullen!!

ina zei

ook hier geen sneeuw dus geen mooie verflappen...... maar deze zijn weer prachtig.

Suus zei

Wow deze zijn ook erg mooi. En toch een hele andere tekening dan die van mij, gek he`. Je ziet bij die van jou heel goed de splitsing. Misschien toch te veel verfpoeder gebruikt? Ook al vind ik ze mooi hoor.

Christel Sins-Camp zei

Heel mooi, Nienke. De mijne zijn absoluut niet zo, dus ik doe iets verkeerd. Maar de aanhouder wint, dus morgen weer opnieuw aan de slag; er ligt toch nog genoeg in de tuin...

janneke zei

Echt mooi, Nienke. Hoe doe je dat toch?
Ik zal vandaag die van mij op het blog plaatsen. Maar... ze zijn zo licht van kleur gebleven!
Ik denk toch dat jij 'magische gaven' hebt.

Liesbeth Wessels zei

Wat een prachtige lappen, helaas hier geen sneeuw. Had me er zo op verheugd. groeten van liesbeth

Dea zei

Wauw. Kwijl. Vooral die derde, magisch mooi.
Ik heb wel sneeuw maar geen lappen! Stom hè?

Sija zei

Hallo Nynkie, Schitterende lappen heb je geverfd! Ik ben pas begonnen met verven maar heb ook een paar lappen met sneeuw, verfpoeder en soda ash erop geverfd. Ik merk dat de laat stof die onder in het nat komt te liggen erg muddy van kleur wordt. Heb jij daar tips voor om dit te voorkomen?
Bedankt voor het delen van je resultaten.
Groet, Sija

Sija zei

Sorry typ fout met je naam Nienke.

Nienke zei

@Sija, of minder sneeuw gebruiken, zodat er minder water vrij komt, of de lap ook in een bloempot met gaten leggen en dan boven een emmertje zodat het doorlekt! Maar zou er dan wel een extra opvanglapje onderin leggen want de verf heeft nog wel kracht! Succes!

Sija zei

Dank je wel Nienke! Ik ga het vandaag gelijk nog keer proberen met jouw tips. Zolang er sneeuw ligt moeten we er gebruik van maken :o) Denk dat ik teveel sneeuw heb gebruikt.