zondag 5 juni 2011

Workshop fusing en structuren met plastic

Het is wel hoogseizoen met workshops maar ik geniet er dan ook enorm van. Gisteren een workshop ´fusing en structuren met plastic´ bij Marjon Hoftijzer gedaan. Ik ben eigenlijk niet zo´n plastic-liefhebber, om zelf mee te werken dan. Ik hou van het gevoel van textiel, zacht en plooibaar. Maar ik wil toch alles een keer meegemaakt hebben, en de eindresultaten die ik ervan gezien heb zijn werkelijk prachtig, dus daar ging ik.


In de maanden ervoor had ik al allerlei tasjes en plasticjes verzameld dus eerst gingen we daar maar eens mee los.


En oh, wat vind ik die metaalfolies/chipszakken mooi worden:

Deze ging in het ´proefjesboek´ maar ´s avonds maakte ik er direct nog eentje om mee te gaan naaien:


Aan het eind van de middag hadden we dit boek vol proefjes gemaakt:

En ´s avonds moest ik nog even door gaan, ik had echt een plasticvirus te pakken, dus nu ligt dit klaar om zo doorgestikt te gaan worden:


Ook deze workshop is een aanrader voor iedereen die van experimenteren houdt. De harde plastics heb ik een beetje links laten liggen, maar dat is een persoonlijke keuze, er was zoveel te doen dat ik die ook niet gemist heb. Misschien schrijft Wil later deze week er nog wel over. Deze zachtere plastics kan ik eenvoudig als ´stof´ verwerken. Blij dat ik die ervaring nu ook heb!

7 opmerkingen:

Janny de Roo zei

chipszakken....! ga ik ook eens proberen......
gr.Janny

Anoniem zei

Wat ziet dat er leuk uit, krijg je dit door het gebruik van de strijkijzer of heatgun?

Aart zei

Leuk is dat hé! Chips zakken zijn vanaf nu niet veilig meer voor je, bij mij ook niet. Toen ik je foto's zat te bekijken bedacht ik dat je ook leuk kunt stempelen met de gebobbelde chips zakken en acryl verf.
http://quiltaart.blogspot.com

Nienke zei

@anoniem, metaalfolie tussen bakpapier en dan de strijkbout erboven houden, niet erop, centimetertje zeg maar.
@aart, ik heb gelukkig geen hekel aan chips ;-).

Anoniem zei

Al eens eerder heb ik folies en derg. gesmolten,maar nog nooit chipszakken. Wat een mooie resultaten! Vooral de collages. Prachtig....
groeten Hannie

christina zei

Hier dan een reactie vanuit de oevers van het lipnomeer. Jouw blog is de enige waarvan ik een link op mijn buroblad heb staan. Dus nu het hier koud en regenachtig is, toch maar even snel kijke op jouw blog. Mailen lukt om de een of ander gekke reden niet maar toch een zien of reageren wel lukt.

Je had me al verteld dat je met plastics aan de slag zou gaan en het is weer heerlijk om te zien wat je daarvan gefröbeld hebt. Het ziet er weer prachtig uit. Persoonlijk zou ik plastic niet combineren met vilt maar wel weer met kraaltjes.

Maar nu jij dan de smaak van plastics hebt te pakken kun je ook niet langer om tyvek heen. Dat is pas een prachtig materiaal. En helemaal voor jou, want voordat je het gaat smelten moet je het VERVEN!!!!!! En het liefst ook nog aan 2 kanten omdat het bij het smelten alle kanten op dwarrelt en ook de onderkant te zien komt. Wel verven met acrylverf.

Je kunt het smelten met de heatgun of de strijkijzer. Geeft verschillende resultaten.

Zo, het is een heel verhaal geworden, maar mail versturen lukt om de een of ander gekke reden niet.

dikke smok

ik dus

Wil zei

Wat heb je alles netjes in een map gedaan,ik moet nog wel even documenteren maar ga er ook wat van laten zien deze week!
Gr. Wil