zondag 5 juni 2011

Naaien met plastic

Gelijk maar even onder de naaimachine gelegd om te kijken of ik er mee uit de voeten kon, nou prima!


Ik vind het zo´n bijzondere structuur, die gesmolten chipszak! Het lijkt wel zilverwerk Mijn opschrijfboekje is nog nooit zo mooi geweest...


Zou je dat nou ook kunnen combineren met vilt? Of zou je er kralen van kunnen maken? Allemaal nog uitproberen.

Vandaag liep wel wat anders dan ik gedacht had. Ik was van plan om naar kasteel Cannenburgh te gaan, maar gezien het weerbericht, zag ik daar van af. En maar goed ook, want om 13.30 uur stond onze kelder blank. En aangezien dit jaren dertig huis al 75 jaar familiebezit is, kan ik met de hand op mijn hart beweren dat het de allereerste keer is. We wonen op wit zand, aan de rand van de zandverstuiving met het grondwater op 6 meter diepte, dus het is puur regenwater via het kelderraam... 45 mm in totaal... Je ziet op de foto dat het water zelfs op het grind bleef staan, zo de kelder in ;-) die links om het hoekje zit.
Wel grappig, dat je blijmoedig een foto van het water staat te maken, en je dan nog geen idee hebt dat die waterplas tegelijkertijd bij je naar binnen aan het stromen is... LOL.


Gelukkig stonden er geen al te kostbare spullen en was alles na 2 uur dweilen weer droog. Ik weet niet hoe ze het in Vaassen gemaakt hebben (krap 30 km. van hier), maar ik ben er bang voor...

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Oeps wat een nattigheid!Hopelijk is het geen dweilen met de kraan open...Er wordt nog veel regen verwacht(volgens buienradar).Je chipszak heeft een prachtig tweede leven gekregen....
Marrie-Jette.

nadia zei

Ik heb nog nooit met zoveel bewondering naar een chipszak gekeken.....

Marloes zei

Wat een mooi opschrijfboekje...ik zal ook eens een chipszak gaan proberen, ik heb het meteen op mijn boodschappenlijst gezet (vinden ze bij mij thuis niet erg)
En waarom er nu plotseling zo veel water in een korte tijd moet vallen...Is het de rest van de dag bij jullie droog gebleven?

Janny de Roo zei

Wij hadden slechts één fikse bui en daar is het tot nog toe bij gebleven....Ik zit niet te wachten op overstromingen....Hoop dat je de zaak weer droog hebt kunnen krijgen....!
gr.Janny

Liesbeth Wessels zei

Dat is lachen als je dat water na die tijd bij jezelf in de kelder terug vindt. Tenminste ik zie daar altijd de humor van in. Gelukkig zijn er geen belangrijke zaken nat geworden. Die chipszak is leuk (bij Aard kun je zien hoe dat hem weer inspireerde) groeten van liesbeth

Suus zei

Jee zeg lees ik nu dat je ook hebt staan dweilen. Ik vreesde gisteren ook het ergste voor de winkels die op de Cannenburg stonden. En het bleef maar regenen, ik had in 10 min al een emmer vol water staan. Je hebt in ieder geval nog wel lekker kunnen naaien en een prachtige omslag gemaakt. leuk hè die chips zakken.

Anoniem zei

Wat een pech! Hier heeft het nauwelijks geregend. Gelukkig geen vervelende schade. En je hebt toch nog wat mooie dingen zoals de omslag kunnen maken, en dat van chipszakken!
gr. Hannie

Anoniem zei

Wat een leuke omslag, ik hoop dat je er veel nieuwe inspiratie in op zal schrijven.

Gr, BeBe

marjolijn zei

Mooie omslag. Koop ook eens wat magnums, die verpakking geeft ook een geweldig resultaat. Je dochters zullen enthousiast zijn geworden met deze nieuwe experimenten!!
En wat een waterballet! Getver. Hier schijnt het ook flink te hebben geregend, maar binnen is alles droog gebleven, gelukkig. De tuin ziet er wel happy uit. Ik heb geloof ik geen rampenverhalen gehoord over de Cannenburch.

marikehazenberg zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
marikehazenberg zei

Toevallig hier terecht gekomen bij dit al wat oudere bericht. Maar ziet er cool uit zo'n gesmolten chipszak. Toffe manier om te recyclen. Waarmee heb je dat plastic eigenlijks gesmolten? Zal zo ook nog even in de rest van je blog neuzen om te zien wat voor leuks er nog meer op te vinden is. Groetjes: Marike

Nienke zei

@Marike ik kan je niet emailen want je reageert met een profiel zonder emailadres. Het is gesmolten door tussen twee lagen bakpapier te leggen en het strijkijzer er boven te houden, niet er op, er boven (ongeveer een centimeter). Succes!