maandag 27 juni 2011

Nog meer verven met stokroos

Je hebt een verfvirus te pakken of niet, maar ik moest toch nog even verder experimenteren. Allereerst het idee van ecoprinten van Tineke, blaadjes in een laagje zijdestof, strak oprollen en afbinden, uurtje in een pan met water plus een flinke scheut azijn:

Leverde na uitspoelen dit lapje op:

En ik wilde eens kijken of ik ook een wat gemeleerd garen kon krijgen, ik hou niet van uni´s, dus 40 blaadjes in een oude pantykous gestopt (LOL, andere mensen stoppen geld in een sok, ik bloemblaadjes in een pantykous).
De streng van 100 gram wol eromheen gewikkeld, en ook een uurtje in een pan met water en een flinke scheut azijn (dit keer maar eens niet voorgebeitst).


En dat kwam er na een nachtje staan (koel), na uitspoelen en drogen zo uit te zien:

Morgen ga ik eens kijken of ik er ook met een hamer op kan slaan, of met een chic woord: ´Flower pounding´.

4 opmerkingen:

Christel Sins-Camp zei

Jij "houdt" al net zo veel van bloemen als ik. In kokend water, pletten met een hamer...
Groetjes, Christel

christina zei

mooie woordspeling met leuk resultaat.

Anoniem zei

mooi mooi!

Hannie de Beer zei

Een prachtige "knot" garen is dit geworden!