donderdag 23 juni 2011

Mooie kaart , blogger en twitter

Wat is het toch leuk om echte post te krijgen in deze digitale tijd en helemaal als het een bijzondere kaart is. Deze kreeg ik van Hannie voor een kleine wederdienst als het delen van een verfrecept (mooi wereld die quiltwereld).


Ondertussen blijven Google´s Blogger en Microsoft´s Explorer elkaar slecht verdragen. Hopelijk lossen ze die javascript problemen nu snel op, al denk ik dat Google bezig is met een offensief om z´n eigen Chrome te promoten en dus Explorer met opzet niet goed ondersteunt en dan kon het nog wel eens lang gaan duren.

Er is nog iets nieuws te zien op dit blog rechts, nl. mijn verfvirus twitteraccount. Twitteren is een vorm van micro-bloggen. Hele kleine berichtjes van 140 tekens (een soort sms-en) waarin je snel kunt vertellen wat je aan het doen bent, incl. links of foto´s. Handig als je niet altijd tijd hebt voor een lange blogpost! En ook handig omdat je het vanaf je mobiel (met internet dan) kunt doen! Als je dit ook wilt, het is gratis en eenvoudig, volg dan deze stappen:

1. Ga naar www.Twitter.com en maak een account aan (alleen een emailadres hoef je af te geven). Maak je profiel een beetje gezellig want als je je foto niet vervangt, heb je de bijnaam ´egghead´, eihoofd. En wie wil zo nou heten ;-).

2. Vervolgens ga je naar http://twitter.com/about/resources/widgets/widget_profile
Hier vul je je accountnaam in, en je drukt op Add to blogger. Voila, daar verschijnt je twitterbox al in je rechterzijbalk.

Als het nu even stil is op mijn blog, valt er in elk geval nog iets te lezen!

2 opmerkingen:

ina zei

en je ziet Nienke, ik heb je voorbeeld al gevolgd.
Als we jou toch niet hadden. :-))

christina zei

Ik heb al wel een jaar een twitteraccount, alles ingesteld en er vervolgens niets mee gedaan.

Ga ik ook niet doen, want nu ik 2 weken wegben van vakantie en ECHT alleen maar nederlandse blogs wil lezen zit ik over de 300. Als ik dan ook nog moet twitteren blijft er geen tijd meer over te quilten. En dat doe ik dan toch liever. Maar ik denk dat jij weer een nieuwe menigte aanboordt met jouw getwitter, want ik denk dat je er veel mensen blij mee zult maken.