maandag 3 januari 2011

Plannen 2011

Heb er even over nagedacht of ik hier mijn doelen en plannen voor 2011 zou melden. Had ik het op 1 januari 2010 gedaan, dan was het een lachertje geworden want ik heb totaal andere dingen gedaan dan ik me ooit bedacht had. Maar dat hindert niks, want ik heb een geweldig jaar gehad, me zwaar vastgebeten en ontwikkeld in het stofverven, lessen bij Katie Pasquinie Masopust, Marjon Hoftijzer-Boer, Wil Opio Oguta en Colette Berends gevolgd, en relatief veel quilts gemaakt. Ik heb me ook aangesloten bij een ´op weg naar artquilt´groep om mijn eigen stijl te vinden. En ik heb een blog volgeschreven. Dit alles had ik op geen enkele manier kunnen bedenken op 1 januari 2010.

Toch heb ik in de maand december wel gemerkt dat het goed is om wat focus aan te brengen en jezelf doelen te stellen, om ook projecten af te ronden en niet alleen maar op te starten.
Dus, bij voorbaat al wetend dat 2011 anders gaat verlopen dan ik nu denk, heb ik toch de volgende plannen:

Kwartaal 1 en 2
1.Naast het afmaken van de verstreepquilt, nog twee andere ontwerpen verder uitwerken van de masterclass van Katie Pasquinie Masopust, geinspireerd door deze foto´s:
2. De bargello-quilt van de workshop van Marjon Hoftijzer-Boer maken.
3. De sampler quilt van de lessen bij dezelfde Marjon Hoftijzer-Boer afmaken.
4. De boudoir-quilt afmaken van de lessen bij Colette Berends.


Kwartaal 3:

Een quilt maken in de stijl van de werken van Charley Harper, illustrator met een prachtige abstracte techniek.Kwartaal 4:
Een quilt maken in de stijl van het werk van Ton Schulten en anderen met als thema stadsgezicht, zie bijv. dit zicht op Kampen:
En natuurlijk zijn er een aantal projecten die ik gewoon het hele jaar meeneem, doorlopend blijf ik bezig met
a. de klosjesquilt,
b. de sketchbook-challenge
c. verftechnieken (o.a. workshop Breakdown printing, en me verdiepen in alternatief voor thermofaxscreens, maar ook verven met natuurlijke materialen)
d. de OWNA-quiltgroep die me dwingt na te denken en keuzes te maken, echt een aanrader!

Zo, het kan maar vastliggen ;-), wordt vervolgd.

5 opmerkingen:

Aart zei

Dat wordt een vol jaar, maar succes er mee, ik volg je het hele jaar lang!!
http://quiltaart.blogspot.com

nadia zei

Mooie plannen, dat ze maar zoveel mogelijk uit mogen komen!! Zelf heb ik ook mijn doelen voor 2011 op mijn blog gezet, had ook heel erg de neiging om aan het eind alles weer te wissen....niet gedaan, wie weet wat er allemaal van terecht komt?

marjolijn zei

Zo, dat zijn heel veel plannen. En het is toch heerlijk als je zo boordevol idee├źn zit. En misschien lukt het niet allemaal, maar dan komt er vast nog iets anders op je pad.

Liesbeth Wessels zei

whow ik ben onder de indruk van je plannen. Maar vaak helpt plannen wel om gericht aan het werk te gaan. Ik volg je ontwikkelingen wel, en alle andere dingen die je tegen komt maken het totaal misschien nog leuker. groeten liesbeth

Suus zei

Oef dat is nogal wat. ik hoop dat het je gaat lukken. Leuk om te volgen in ieder geval.Mooie compositie heb je gemaakt van de vogel.De linker sprak mij ook meer aan als de rechter.