maandag 3 januari 2011

Nieuwe quilt: Bird´s eye

Ja hoor, lijstjes maken helpt. Ik ben vanavond direct aan de slag gaan met nummer 1 van de lijst, nog een quilt maken naar aanleiding van de masterclass bij Katie Pasquinie Masopust. We hebben ter plaatse 7 verschillende ontwerptechnieken geoefend, en één ervan was echoën. Een tekening, vergroten en verkleinen en dan maar schuiven tot je een compositie hebt die je bevalt.

Nou speel ik vooral graag met Photoshop en dus ben ik eerst maar eens teruggegaan naar de basis, de foto die ik op het oog had.
En na wat knippen en plakken heb ik deze variaties gemaakt.Dat geeft al een beeld. Maar wel een beetje saai, ook door het gebruik van 1 kleurtoon. Ik wil natuurlijk wel graag wat te verven hebben, dus nog maar wat gespeeld met kleurfilters, en opnieuw geknipt en geplakt:


OK, dit wordt steeds leuker, ik ga er eens een nachtje over slapen.

7 opmerkingen:

Cobi zei

Nienke ik heb het boek van Katie gekocht nav jouw verslag van de workshop die je bij haar hebt gevolgd. het boek kwam de laatste dag van het jaar en sindsdien ben ik vol ideeën. wat een geweldige kunstenares is ze. wat inspirerend. ik vind hetgeen je nu hebt gedaan met kopiëren en kleur toevoegen ontzettend leuk. ik wil hier ook mee aan de gang maar zo op de pc met een afbeelding aan de gang daar ben ik niet zo handig in als jij.

Nienke zei

@Cobi, ja het boek is geweldig he? (klik hier €12,76 en zonder verzendkosten!). En weet dat Katie ook niks met Photoshop doet hoor, alles overtrekken, en inkleuren met waterverf om tot een ontwerp te komen. Maar daar ben ik dan weer niet zo handig in ;-). Dus laat mij maar op de computer rommelen.

Nienke zei

PS. Katie Pasquinie Masopust geeft ook dit jaar weer workshops voor, tijdens en na de Patchwork Europe Expositie in Val d´Argent, voor wie het interessant vind. Klik hier

Liesbeth Wessels zei

Geweldig. Ik vond de beginfoto al zo fascinerend. Dat oog is zo mooi. Ik ben heel benieuwd naar het verdere verloop. groeten van liesbeth

Anoniem zei

Gelukkig ben je weer heel snel. Ik was zo benieuwd wat je hiermee ging doen, echt heel leuk! Met de gondels zal ook wel die richting ( van herhalen) uitgaan waarschijnlijk? Ga meteen het boek bestellen. Bedankt voor je uitleg.
Groet, Ineke

Dea zei

Leuk om dit proces zo met je mee te maken. Het is een prachtige foto an sich, die zich goed leent voor deze bewerkingen.
Zelf heb ik net picasa ontdekt. Ik ga eens kijken of ik daar ook dit soort dingen mee kan doen.

Nienke zei

Ps. Ik heb gemerkt dat het boek een variabele prijs heeft,inmiddels staat de prijs op 21 euro bij the bookdepository... Ik denk gerelateerd aan de vraag. Even afwachten loont denk ik.