zondag 16 januari 2011

Breakdown printing resultaten


Vorige week heb ik in een workshop bij Wil Opio Oguta, mijn zeefraam volgelegd printpasta met daarin voorwerpen, en een week later was het zeefraam gedroogd en konden we gaan printen. Ik heb als verfpoeder, Azuriet (gegarandeerd succes) en Robijn genomen.

Het grappige is, sinds ik Robijn telkens als ´opmaak´mogelijkheid gebruik, geeft het nergens meer rode puntjes. Niet bij sneeuwverven, en niet in de printpasta. Kennelijk als het echt de kans krijgt om op te lossen, is het geen probleem! En dan maakt het wel hele mooie kleuren...

Hier de resultaten van 5 afdrukken:


Dit is overigens ook in de volgorde van het printen, dus de eerste twee zijn lichter dan de derde en vierde, dat komt omdat de opgedroogde printpasta eerst weer week moet worden. De laatste wordt weer lichter, en dat komt omdat de verharde printpasta in de zeef dan uitgeput dreigt te raken.
De vouwen in de laatste lap worden trouwens veroorzaakt omdat ik gestapeld heb, met plastic ertussen. Bij die laatste heb ik in haast het plastic erop gelegd en niet strak, dat zie je op de lap die erboven ligt. Toeval dus, maar voor herhaling vatbaar.

Zelfs de druiplap die de hele week onder het zeefraam lag, is mooi:


Mijn printpasta zakte vrij snel door mijn raam heen, dus wellicht moet ik het de volgende keer wat dikker maken maar de resultaten zijn wel goed. Ik had gedacht dat dit eenmalig was (om een keer gedaan te hebben), maar ik vind het een hele leuke techniek, dus wordt vervolgd.

8 opmerkingen:

Aart zei

Wat een mooie resultaten, Nienke! Breakdown printing staat op mijn lijstje om ook eens te doen, maar als ik zo zie wordt dat ook meer dan eens. http://quiltaart.blogspot.com

Anoniem zei

heel leuk Nienke!Ik heb het ook eens gedaan,gewoon thuis hoor maar had niet zulke leuke lapjes....Te weinig geduld gehad denk ik.Ik ga het nog maar eens proberen.Het is eigenlijk geen moeilijke techniek,toch?
Marrie-Jette.

marjolijn zei

Je lappen zien er mooi uit Nienke. Ik vond het toch maar veel geklieder en ben niet echt enthousiast over het breakdownprinten. Mijn lappen hangen nog te drogen. Zeker wel leuke stukjes ertussen, maar ook veel wit, dus ik vrees dat ze nog een verfje mogen krijgen. Ik hoop ze morgen op mijn blog te plaatsen.
De resultaten van het chloorbleken vond ik juist weer heel verrassend. Gezellig was het in ieder geval wel.

Wil zei

Je hebt mooie resultaten gekregen Nienke!

christina zei

Nienke, ze zijn weer prachtig geworden. Maar om het nu nog eens te doen? Nee, daarvoor vind ik het echt teveel geklieder tov het resultaat.

Corinne Zambeek - van Hasselt zei

Prachtig resultaat, hele mooie lappen geworden. Leuke workshop, ik was er erg enthousiast over.

Suus zei

Een heel mooi resultaat, met mooie kleuren.

Hannie de Beer zei

Anders dan bij mij, heb je prachtige resultaten gekregen! Ik had mengkleuren gebruikt,misschien niet zo'n goed idee? Ik ga het zeker nog eens proberen met jouw kleuren!