dinsdag 11 januari 2011

Eerste vogeloog


Ik had ongelooflijk veel energie afgelopen weekend (komt er van als je leuke dingen doet), en dus heb ik zondagavond ook nog de eerste vogel gemaakt als top.
Volgens de methode van Katie, dus op Sulky Total Stable, met dakpanoverlap en werkend van links naar rechts.Wat was ik blij met de sneeuwverflappen van de afgelopen maand. Er zitten mooie grijstinten tussen voor de vogel en de ´zwarte´ druiplappen kan ik goed gebruiken voor de belijning.

13 opmerkingen:

Aart zei

Dat wordt mooi!! Ik hoop dat je de energie nog even vast kan houden, maar dat zal wel lukken met dit mooie werk.
http://quiltaart.blogspot.com

ina zei

jeetje wat een energie heb jij, ziet er veelbelovend uit.

Suus zei

Dat ziet er al erg mooi uit Nienke. Het vogeloog vind ik ook erg mooi. Mooie compositie.

Marion zei

Ziet er mooi uit Nienke.

Anoniem zei

Idd, wat een energie!! Nou dacht ik dat ik alles al had, zie ik weer een nieuwe kreet: sulky total stable. Ik begrijp dat het een "stabiele" ondergrond is, maar waarom deze? Wordt erg mooi.
Groet, Ineke

Liesbeth Wessels zei

Prachtig dat oog komt er ook weer mooi uit. Ook ben benieuwd naar sulky total stable. groeten van liesbeth

Nienke zei

Sulky Total Stable, geeft een stabiele ondergrond om de onderdelen naast elkaar te bevestigen en het grote voordeel is dat er een tijdelijke plaklaag op zit, zoals de gele post-it briefjes. Je kunt eerst alles ´vast´plakken en dan weer loshalen als het je niet bevalt. De tijdelijke lijmlaag wordt geactiveerd door een strijkbout. Pas als je tevreden bent, stik je alles met een zigzagsteek aan elkaar vast. Het is een methode, naast vele anderen, en het heeft ook nadelen, want het verwijderd vrij lastig maar in dit project vind ik het fijn werken. En ik hou persoonlijk niet zo van vliesofix/fusible web. Maar dat is geheel persoonlijk.

christina zei

Kun je ook een beetje energie naar het noorden sturen?

Dea zei

Nou, wat een tomeloze energie! Prachtige lapjes voor de vogel, zeg.
Dat Sulky Total Stable wil ik ook wel eens proberen.
Je schrijft dat je alles met een zigzagsteek aan elkaar vast naait als je tevreden bent. Ik dacht echter dat ik eerder ergens op je weblog heb gelezen dat je de randen omslaat en appliqueert? Dat heb ik dan vast verkeerd begrepen/onthouden. Ik ga eens even teruglezen.

Nienke zei

Ik zal je niet laten zoeken ;-), hier staat het summier beschreven: klik hier, maar beter nog, koop het boek, dat is echt zoveel duidelijker!

Anoniem zei

Gaaf Nienke...!Vooral dat oog vind ik mooi(de rest ook hoor)Heb je dat gedaan met kerstglitter of zo iets?
Marrie-Jette

Hannie de Beer zei

Wat wordt dit mooi zeg! Je hebt ook wel een prachtontwerp gemaakt!

mia zei

Je maakt me heel nieuwsgierig naar het eindresultaat, en dat oog, geweldig.
gr.mia