donderdag 12 augustus 2010

Variaties in geelgroen

Voor een workshop, wilde ik graag verschillende tinten & structuren in geelgroen (citriengeel met 2,5% azuriet) verven.
Ik heb daarvoor de inmiddels bekende serie van 7 kleuren geverfd, in verdunningen en met onyx toegevoegd. Daarnaast heb ik een grote lap een paar dagen voorgeweekt in een zout/soda-ash oplossing en deze vervolgens in een schaal gelegd waar een dun laagje verfvloeistof in water in lag. Niks afgedekt zodat het water omhoog zou trekken en zo de witte plekken zou kleuren. Dit is het resultaat na twee dagen:
Daarnaast vulde ik een popcornemmertje met allerlei verschillende lapjes die je bij ons op de markt kunt kopen voor een euro! Er zit viscose fluweel bij wat erg goed verft, kant met gouddraad, viscose met zilverdraad,katoen met een wit-op-wit print. Je kent het wel, van die lappen waar niemand iets mee kan ;-).
Alles bij elkaar in een soda-ash/zout oplossing, 2 uurtjes laten inweken en dan de verfvloeistof erbij(30 tot 40 ml. voor een emmertje vol), goed aandrukken met handschoenen aan. Dit is het prettige eindresultaat:
Morgen staat nog zo´n serie in rood en blauw op me te wachten!

3 opmerkingen:

christian zei

Ik vond de kleuren ook al mooi toen het nog niet te lang in de bak had staan weken. Maar het is maar net waar je het voor wilt gebruiken he.

En jouw gefriemel in dat emmertje geeft wel helemaal een prachtige opbrengst. Die zijn echt schitterend geworden. Het is natuurlijk heel mooi wanneer je weet dat bepaalde stoffen nu bij elkaar gebruikt kunnen worden, omdat je weet dat ze hetzelfde verfbad hebben gehad.

Anneke van Diggelen zei

Dat ziet er weer goed uit zeg prachtig die kleur(en).

Groetjes Anneke

Anoniem zei

Hoi Nienke. je ziet ik kan je weer mailen!De pc die vanmiddag kwam is zo goed als klaar voor gebruik.Ik kijk uit naar je volgende blog.
Sorry dat ik je niks te eten heb aangeboden maar ik ben vaak zo lekker bezig dat ik gewoon vergeet te eten en er al helemaal niet op kom dat iemand anders misschien wel iets had gelust,pas uren later kreeg ik trek en toen dacht ik er aan.
Maar wat was het gezellig he)ik heb geen vraagteken'En ook geen boogjes.
Liefs Marrie Jette.