zaterdag 28 augustus 2010

Lino in drie kleurtinten


En verder ging het met les 3 van Dijanne´s Linocutting course. Nu de werkweken weer zijn begonnen valt het huiswerk nog niet mee, het zijn zeker 30 kantjes per keer aan informatie. Maar het is allemaal interessant en de moeite waard, dus gelukkig was het weer weekend!!

We zijn nu aangekomen bij het drukken van verschillende kleuren over elkaar heen. Ik ben overgestapt op maatje ansichtkaart om het enigszins behapbaar te houden. Als tip kregen we mee om een kartonnen mal te maken, waar het linoplaatje precies in past, dan kun je de drie verschillende linoplaten eenvoudig exact boven elkaar afdrukken.

Verder de tip, om te beginnen met de lichtste kleur en dat steeds te overprinten met een donkerder kleur. Als je dat niet doet, zoals ik natuurlijk de eerste ronde, zie je links het resultaat, rechts is hoe het moet, hoewel de hagediskleur eigenlijk te licht is, die heb ik later nog donkerder gemaakt:

Dit is overigens geprint met de kant-en-klare transparante printverf van STV, ik had even geen zin in zelf prutten ;-).
Nog een leuke ontdekking, de Ipad laat zich ook gebruiken als lichtbak, ik had mooie foto´s van York gevonden en kon de foto met de vingers tot de juiste maat trekken en toen met overtrekpapier eenvoudig overtrekken, hangend op de bank. Wat een weldaad.

Het landschapje, heb ik als eerst met wolken in het wit, en wat bergen in lichter groen geprint, daarna groen voor het grasveld, en bruin voor de stenen muur.

Hier nog even alles op een rij:

1 opmerking:

christina zei

Heb je zelf het filmpje wel bekeken die je me stuurde? Zij heeft ook een mal voor het linoleum en ook zij verft eerst de lichte kleuren.

Het zal komen omdat je het een beetje te druk hebt. Want ik vind het niets voor jou.
Maar het voordeel is dat het je niet weer zal overkomen.

Ze zijn weer erg leuk geworden.