zondag 1 december 2013

Kleurenserie

Een lieve toverfee zorgde ervoor dat de nieuwe DVD van Ann Johnston, Low water immersion dyeing vanuit Amerika naar Nederland kwam, en daar heb ik al weer veel plezier aan gehad. Zo adviseert Ann om altijd veel verschillende kleuren in een verfbad te doen. Ook al is het rood, doe er ook een beetje (theelepeltje) groen bij, zodat het uiteindelijke effect interessanter wordt. Nou dat moest ik natuurlijk direct even proberen:Eerlijk gezegd zie ik er alleen iets van in de volle, 5e kleur, in de lichte tinten vervliegt het en in de donkere tinten overheerst het donker. Maar misschien is mijn concentratie wel veel minder sterk want Ann werkt zoals veel amerikanen met volle eetlepels poeder (8 op een cup water, ik moet nog eens terugrekenen hoe dat uitwerkt). Al met al een mooi setje en heel bruikbaar bij elkaar.

De kleuren: links is Rode Jaspis met weinig groen, rechts is veel geel (barnsteen met een beetje citrien) met heel weinig turquoise. In het midden is 50-50 gemengd. En rechts liggen de lappen waar ik de restjes op uitgegoten heb.


De DVD van Ann Johnston is erg interessant, dus als je die ooit te pakken kunt krijgen... allemaal methodes om lappen te verven zonder veel water te gebruiken. Ze verwijst ook vaak naar haar boek maar op de één of andere manier zie ik het liever een keer voor me dan dat ik het boek doorspit:
Op het fireblog vind je ondertussen nog een laatste pronklap als eind van de serie vouw en klemshibori:


Het prachtige watereffect ontstaat doordat meerdere glazen onderzetters op elkaar met de veiligheidsnopjes afstand houden zodat de verf ertussen zijn weg kan vinden, wat een vondst weer! En dat terwijl ik eerst veel moeite deed om die nopjes eraf te krabben...

14 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Hoe dan ook, je hebt er weer een interessante serie bij! Ik verf ook altijd met weinig water, de kleuren worden veel dieper. Alweer bedankt voor je berichtje!

miekequilt zei

Wat een schitterende kleuren. Heerlijk om zo bezig te zijn. Ik zal/ wil ook maar weer eens wat doen.

Janny zei

Prachtig Nienke, ik krijg gelijk weer zin om te gaan verven!

Aart zei

Pfff! Laat er nu net een lap in de soda klaar staan, die geverfd moet worden, kan ik gelijk mijn plannen om gooien. Dank je wel!!
Http://quiltaart.blogspot.nl

els zei

M'n vingers gaan nu ook jeuken.

Marrie-jette zei

Geweldig!!Wat een heerlijk stukje film.Genieten.

Suus zei

Geweldige mooie lappen heb je geverfd. En de DVD lijkt mij ook super. Maar is die zo moeilijk te krijgen dan?

christina zei

ik moet wel om dat filmpje lachen. Op het eind zegt ze: en wees niet verbaasd dat je het nooit lukt 2x dezelfde lap te maken. En dat is nu net wat jij juist wel wilt.

Ze doet het wel heel goed. Prachtig filmpje

Anita zei

Die DVD is echt aan jou besteed. Gaaf toch dat verven. Ik heb van de week met bleekwater zitten spelen. Zwarte lap in driehoeken gevouwen en bleekwater erop. Krijg je ook prachtige patronen.

janneke zei

Dat biedt weer heel veel mogelijkheden! Lijkt een beetje op het verven met een kwast wat ik ook wel doe.
Het blijft een geweldige bezigheid....stofverven.

Liesbeth Wessels zei

Jouw eigen serie over inklemmen is ook geweldig, maar deze DVD lijkt me ook geweldig. Wat een mooie en grote lappen weet ze te maken. groeten van liesbeth

Jo Huijsman zei

Mooie resultaten, de kerstvakantie wordt veel te kort.

marjolijn zei

Ja lekker, heb ook al die nopjes er af gepulkt! Maar wel meer een mooie lappen!

mia zei

mooi mooi mooi heb het filmpje een paar keer bekeken wat een prachtige prints maakt zij. Je wordt er heel hebberig van. Die dvd zou ik best willen hebben, alleen maar om te genieten.