maandag 16 december 2013

Kerstornament

Tijdens de didactiek lessen van Quilten Speciaal hebben we elkaar ook les gegeven in 10 minuten. Eén van de mini-lessen was van Wilma, zij is wiskunde docente en wilde ons aan het denken zetten of je een Kaleido-cycle, die vaak van stijf papier worden gemaakt, ook in stof uit zou kunnen werken. Dat is nou zo'n vraagstuk waar ik heel lang mee bezig kan zijn in mijn hoofd, ik heb er wel een half jaar over nagedacht, en telkens voor me uit geschoven (dus haar doel was geslaagd!).

Uiteindelijk maar eens aan de gang gegaan. Helaas kreeg ik de Kaleido-cycle niet draaiende dus ik moet nog even verder puzzelen. Maar het resultaat was wel een prachtige 3D-vorm die ik met plezier in kon zenden voor de kerstballenwedstrijd van Quiltvaria, daar tref je ook de beschrijving.

7 opmerkingen:

Liesbeth Wessels zei

Leuk, snel even gepind ! groeten van liesbeth

Hannie de Beer zei

Zo is het ook al erg leuk! ! Hier moet ik me ook eens meer in verdiepen?

mia zei

Dit is hogere wiskunde, keek via je link en het lijkt mij enorm moeilijk. Knap dat je het gemaakt hebt.

Joke Hardenbol zei

Het is inderdaad een bijzondere vorm. Prachtig kerstornament geworden.

Jo Huijsman zei

Dit is een mooie bal die ook in onze kerstboom niet misstaat. Wie weet is dit iets voor 2014 of ..... de daarop volgende jaren

Wilma zei

Leuk dat je er zo over hebt nagedacht en ook nog hebt uitgevoerd. Het hangt in ieder geval mooi te zijn in de kerstboom, al wil het dan niet goed draaien.

els zei

Mooie bal en hangt erg leuk in je kerstboom.