dinsdag 31 december 2013

Mooi jaareinde

Voor het einde van het jaar heb ik de galerie met werk van 2013 nog even bijgewerkt, een productief jaar waarin ik weer veel bijgeleerd heb!

Op de valreep ben ik nog aan het experimenteren gegaan met 3D vormen en ik won daar zowaar een eerste prijs mee op de site van Quiltvaria! Ik mocht een pakketje Batikpops uitzoeken en koos voor zwart/wit, dat blijft een lastige kleur om zelf te verven (grijs).


Ik ben van plan om alle restjes van mijn 147 kleuren staaltjes erbij te gaan gebruiken voor een nieuwe quilt!

Ook kwam ik tot de ontdekking dat Quiltvaria weer een paar andere pure kleuren in het assortiment heeft dan de reguliere 6 waar ik steeds mee werk en ook nog twee mooie bruinen. Ik heb maar eens even de Goudgele MX-GR en de Blauwe MX - 2R besteld plus een mixbruin (MX-BR) leuk om mee te experimenteren!


Voor wie de codes wil weten, dit zijn ze:

Geel 8G, goudgeel GR, oranje 2R, rood G, wijnrood 5B, zwart RG, paars R, caramel GRN, magenta 8B, violet RBB, blauw R, Turquoise G, Navy 4RD, emerald G, groen G, olijf G, bruin BR

Waarbij ik dus denk dat de rood geschreven letters pure kleuren zijn zonder ze daadwerkelijk getest te hebben maar Paula Burch maakt melding van deze kleurnummers in haar fantastische overzicht van pure MX kleuren:
http://www.pburch.net/dyeing/FAQ/pureMXcolors.shtml

En mocht je je afvragen, wat maakt het uit, puur of niet puur, dat maakt inderdaad helemaal niks uit. Tenzij je precies wilt weten hoe een kleur is opgebouwd. Want dan kun je de kleur alleen zelf mixen als je pure kleuren gebruikt. Als je iets 'voorgemixed' koopt, kun je het zelf niet of nauwelijks reproduceren. Vandaar dat ik altijd op zoek ben naar pure kleuren en blij ben dat Quiltvaria er een paar extra in het assortiment heeft die je in kleinere hoeveelheden kunt kopen.

Vanaf morgen ga ik de 8 kleurenpyramides laten zien die je kunt mixen uit deze 6 hoofdkleuren (puur inderdaad ;-):


6 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Natuurlijk ook voor jou een goed 2014, met veel creatieve resultaten!
Dank voor al je tips en technieken die je met ons deelde afgelopen jaar, en hopelijk ook het komend jaar zult doen!

Suus zei

Ik sluit me bij Hannie aan.

els zei

en ik eveneens.

Beth zei

Again congratulations on another prize. You have done a lot of hard word work and deserve the kudos!!

Jo Huijsman zei

HELEMAAL MEE EENS. Aan al deze berichten is niets toe te voegen.

Eke zei

Ook ik ben het met de eerdere reacties eens, wordt wel een beetje saai zo.
Daarom wil ik nog toevoegen,dat ik met heel veel plezier je blog volg, er ontzettend veel van leer en het me ook uitdaagt zelf te experimenteren.
Heel veel plezier en succes met al je activiteiten gewenst voor het komende jaar en hopelijk nog heel lang daarna!