dinsdag 24 december 2013

Kliekjesdag en een nieuw project

Zo aan het eind van het jaar leek het me goed om wat oude flesjes verf leeg te maken, ze zijn niet eindeloos houdbaar, ik merk dat aangemaakte verf na een half jaar zijn kracht verliest. Maar niet volledig hoor, dus nog goed bruikbaar als je niet een bepaalde kleur op het oog hebt!


Dit besteklade-onderdeel-bakje was een vondst van de DVD van Ann Johnston, ik heb er een in soda gedrenkte lap (2) in gelegd met de hoeken teruggeslagen en er links een rest blauwe verf en rechts een rest mix fuchsia en turquoise op gegoten. Daarna aanduwen, met stevige handschoenen! (vraag maar niet waarom ik de kerst weer met blauwe vingers in ga als ik het zo goed weet ;-)


Ik heb niet goed genoeg geduwd want ik zie nog witte plekken, ik was bang dat de kleuren teveel zouden mengen maar grappig genoeg is er een heuse scheiding te zien ondanks dat het in 1 bakje zat. Na het aanduwen 4 uur met rust laten, niet verplaatsen, niet schuin houden, gewoon laten staan.

Ondertussen nieuwe verf aangemaakt, de 6 hoofdkleuren:

 
En 147 lapjes kwart FQ gescheurd en een mix-lijst van twee kantjes klaargelegd:


Inderdaad, dit is weer een ambitieus project. Ik heb me voorgenomen alle 8 mogelijke combinaties met drie kleuren rood, geel en blauw te gaan verven in de kleurenpyramide. Vanaf volgende week hoop ik ze hier te posten!

10 opmerkingen:

Christel Sins-Camp zei

Ik heb idd ook nog veel restjes staan. In de kerstvakantie aan de slag dus...
En dat van die kleurenpiramide is ook een mooie klus; kun je me je lijstje mailen?

Hannie de Beer zei

Een prima idee, het is een prachtige lap geworden!
Om na te volgen na de voorbereidingen voor het familiediner?
En die lijst, daar waag ik me maar niet aan voorlopig. We zien de resultaten wel bij je!
Succes.

Aart zei

Spannend om zo te gaan verven! Ik wacht het resultaat wel af.
Mijn kliekjes moeten tot na de kerstdagen wachten, ben nog bezig met nieuwjaarskaarten.
http://quiltaart.blogspot.nl

els zei

Dat is wel een zeer ambitieus project. Ik ga de resultaten zeker volgen op je blog.
De lap n.a.v. de dvd is erg mooi geworden.

Ineke zei

Je lap is prachtig en blauwe vingers? Ik hoef er maar naar te kijken en het is al zo. Succes met je project.

miekequilt zei

Zulke kliekjes wil ik ook wel!
Wat een mooi resultaat!!

Wilma zei

Wat grappig, ik ben ook bezig de kliekjes op te maken, maar ik heb nu rode vingers , haha
Wel een leuk idee het in een bestekbak te doen, dat ga ik ook uitproberen.

Eke zei

Mooie lappen weer, goed idee met die bestekbak en wat een leuke effecten in de stof.

Beth zei

You are ambitious!! I'll be watching!

marjolijn zei

welke pyramide heb je dan? Die van Elin Noble heeft er niet zoveel, volgens mij. Ambitieus is het wel! Maar kan niet wachten op het resultaat!