dinsdag 9 november 2010

Makkie, of toch niet?

Het lastige van de omgekeerde weg bewandelen (beginnen met vrij quilten ipv. traditioneel quilten), is dat je soms onderschat wat je nog niet weet.


Zo ben ik nu bezig met het naaien van een sampler in cursusverband bij Marjon Hoftijzer, zodat ik wat proef van de traditie en de techniek. Erg leuk, en appeltje-eitje..., hoe moeilijk kan het zijn..., paar vierkantjes en driehoekjes aan elkaar zetten..., toch...? Nou, dan eindig je dus zo.Lostornen maar weer, oh ja, zo moet-ie in elkaar! Indiana Puzzle heet dit blok en je kunt er prachtige quilts mee maken omdat de kleuren in elkaar kunnen grijpen en zo overlopen.Ondertussen vlijtig verder met nog zo´n traditionele techniek voor de optische bol, ik heb er wel schik in!Wat zorgen die handgeverfde stoffen voor mooie resultaten! En ondertussen leer ik er ook nog veel van.

5 opmerkingen:

mia zei

Het traditioneel werken kan ook bijzonder worden door de stoffen die je gebruikt, vind je snake spannend, maar je bol is prachtig door de kleuren, ben benieuwd hoe die is als de bol klaar is.
gr. mia

marion zei

De bol wordt prachtig en wat een goede kleuren. Ben ook benieuwd hoe straks het geheel is.

nadia zei

Prachtige quilts ben je aan het maken! Bedankt voor je duidelijke verfinstructies, ik ga er dankbaar gebruik van maken (na een mislukte bleekpoging...)

ina zei

hoi nienke,
mislukt blok???? hoezo! weet je, iedereen heeft dat wel eens en wat ik dan wel eens doe is het foute blok bewaren en het goede blok ook maken. is heel verrassend.
groetjes,
ina.

christina zei

hilarisch! Ik moest eerst eens goed kijken wat je nu fout had gedaan, want het was mij niet opgevallen.Jouw bol is nu al schitterend.