zaterdag 27 november 2010

Paalshibori bij Wil

Vandaag samen met Suze een workshop Paalshibori bij Wil Opio Oguta gevolgd in Almere. Bij paalshibori wikkel je een lap stof op verschillende manieren om een pvc-pijp heen. De pijp kan verschillende maten hebben, de stof kan op verschillende manier gevouwen worden, je kan strak en los wikkelen en zo zijn er zeer veel variabelen te bedenken. We hebben er een aantal uitgeprobeerd en dat was echt supergaaf. Heerlijk om er een expert bij te hebben die ziet wanneer je de fout ingaat of je opmerkzaam maakt op de uitkomst van wat je aan het doen bent. Ik werd dan ook heel erg blij toen ik vanavond de onderstaande lappen stond te strijken. Bedankt Wil voor de leuke en leerzame dag, en jammer Corinne dat je er niet bij kon zijn!

PS. De ondergrond was voor de eersten een gifgroene lichte lap, met als tweede kleur paars, en de laatste zalmroze met een oranjebruine tweede kleur.10 opmerkingen:

Wil zei

Ze zijn mooi geworden Nienke!

Marion zei

Wat een mooie lappen zitten er bij.

Marijke zei

Wat een mooie lappen Nienke! Het lijken wel foto's.
Lijkt me heel leuk om ook eens te doen.

christina zei

ik had geen idee dat je met zo'n buis zulke mooie resultaten kon behalen! Echt helemaal top.

Anneke van Diggelen zei

Wat een mooi resultaat geworden je stoffen.
Toevallig heb ik een boek over Shibori besteld.
Een heel leuk boek met verschillende technieken waaronder ook met pvc pijp.
Als ik me andere quiltprojecten af heb ga ik er ook zeker mee aan de slag. Zeker nu ik zie hoe mooi resultaat je ervan krijg.
Veel plezier ermee groetjes Anneke

Anoniem zei

Wat zijn ze mooi geworden Nienke!Ik kende de techniek natuurijk maar vraag me toch af hoe je de laatste heb gedaan....
marrie-jette.

mia zei

Wat een mooi resultaat, gr. mia

Suus zei

Ze zijn erg mooi geworden, die van mij hangen nog te drogen, volgende week zet ik ze op mijn blog. Gr Suze

marjolijn zei

Prachtige en spannende lappen zijn dit geworden!
Was vast en zeker weer een heerlijke dag.
gr. Marjolijn

Sandra zei

Mooie spannende lappen zijn het geworden Nienke.