woensdag 3 november 2010

Inspirerende kleuren


In 2005 bezocht ik de European Art Quilt tentoonstelling in Tilburg (met onder andere deze artquilt van Marjon Hoftijzer) en vond dat zo indrukwekkend dat ik (zonder ooit een quilt gemaakt te hebben), me aanmeldde bij Dreamline voor de cursus Vrij Ontwerpen. Moedig niet?

Twee jaar lang, ontwierp ik dat het een lieve lust was maar na twee jaar kon ik alleen nog maar voor- en achteruit stikken... Dit was overigens evengoed het eindwerkstuk van het tweede cursusjaar (jazeker, met alleen voor- en achteruit stiksels... ):In 2007 trof ik vervolgens Elly van Steenbeek op een expositie met haar art quiltgroep Stiqs in Veenendaal. Ik heb haar art-quilts altijd prachtig gevonden, en ze vertelde zo enthousiast over haar techniek dat ik daarna besloot door te pakken en alles te gaan leren wat nog nodig was om ooit art-quilts te kunnen maken, zoals vrij machinaal quilten (bij diezelfde Marjon Hoftijzer die dicht bij me bleek te wonen!).

Nu mailde die zelfde Elly (die natuurlijk niet weet welke invloed ze ooit op mij gehad heeft...) mij een magnetron-verfmethode door, die ik nog ga uitproberen en waarvan ik de resultaten hier zal tonen. En terwijl ik door haar website bladerde kwam ik ineens op deze pagina terecht en dat vind ik toch zo´n inspirerende verfpagina.
Klik hier om naar de pagina te gaan.Een foto kan heel inspirerend zijn vanwege de kleurverhoudingen in de foto. Op internet zijn applicaties te vinden waarmee je eenvoudig de kleuren kunt destilleren uit een foto, je vind dat programmaatje onder andere hier: klik hierMisschien ga ik nog wel eens een serie kleuren in foto´s ´verven´. Dat lijkt me een hele leuke uitdaging. Hoewel ik de foto´s niet na wil gaan maken, kun je natuurlijk in dezelfde verhoudingen een grafische quilt maken. Of ben ik nu te systematisch bezig ;-). Mijn onvermijdelijke karaktereigenschap die bij het verven soms ook erg handig is!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Dit herken ik heel erg. Alles leuk vinden en alles willen proberen.Blijf jij maar lekker systematisch als je je daar goed bij voelt. Tot nu toe heeft het goed gewerkt volgens mij en wij leren veel van jou.
Groet, Ineke

christina zei

Ik vind systhematisch werken het allerhandigste, want dan raak je het overzicht niet kwijt. Maar in het geval van het willen verven bij plaatjes kun je ook andersom denken. Als je een mooi plaatje hebt kun je ook in je voorraad kijken.
Jouw eerste eigen artquilt mag er zijn! Wat een prachtige kleuren, en die tegels>>>> alleen al dat ze zo mooi in een rij liggen, dat vind ik nu super knap.
En de weg die je gevolgd hebt daar naar toe daar heb ik bewondering voor, want de meesten onder ons beginnen toch als quiltster en ontdekken gaandeweg dat ze artquilten toch leuker vinden.